Skip to main content

De TC van Spakenburg heeft met verdediger Thomas van den Houten overeenstemming bereikt over een nieuw contract voor één seizoen. De 30-jarige Amsterdammer, die opgroeide in Zeeland, kwam tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen over van AFC. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hij pas in de voorbereiding op het seizoen 2020-2021 zou aansluiten bij Spakenburg, maar omdat linksback Mitchell de Zwart na een half seizoen alweer terugkeerde bij zijn vorige club DOVO, was deze positie in de defensie vacant.

De linksbenige Van den Houten maakte zijn debuut voor Spakenburg in de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC (1-1). Een week later scoorde de geroutineerde en trapvaste linksback in zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen ASWH (1-0). Enkele dagen later was hij een dankbaar object voor de landelijke media, omdat hij voor de volledig uitverkochte bekerwedstrijd in de Arena tegen Ajax (7-0) de verkeerde voetbalschoenen had meegenomen.

De voormalige speler van Telstar (43 duels in twee seizoenen), die naast AFC ook nog uitkwam voor de Zeeuwse clubs Goes en Hoek, ontpopte zich vorig seizoen al snel tot een uiterst degelijke verdediger. In de oefencampagne verloor de linkspoot echter zijn basisplaats aan Tim Brinkman, waardoor hij in de eerste zes competitieduels met een reserverol en enkele invalbeurten genoegen moest nemen. Van den Houten besloot er echter toch een jaar aan vast te plakken: ,,Ik ben van mening dat ik na mijn komst in de winterstop van het afgelopen seizoen nog niet alles aan het Spakenburg-publiek heb kunnen laten zien. Ik heb dus het gevoel dat ik nog niet klaar ben bij de club. Bovendien hebben trainer Eric Meijers als ook de TC veel vertrouwen in mij. Wat voor mij ook heeft meegewogen, is dat we een spelersgroep hebben met goede gasten. Ik sluit niet uit dat we met deze uitgebalanceerde selectie hoog op de ranglijst kunnen eindigen. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Als de competitie wordt hervat, hoop ik er weer te staan”, laat de gedreven Amsterdammer weten.

Ook de TC is uiterst content met de contractverlenging van Van den Houten: “ Met zijn verdedigende kwaliteiten, zijn drive naar voren en zijn multifunctionaliteit zijn wij er van overtuigd dat Thomas nog van grote waarde voor ons zal zijn in de komende anderhalf jaar. Bovendien beschikt Thomas over een uitstekende (wedstrijd)mentaliteit en past ook hij uitstekend in onze spelersgroep”.

Namens de gehele vereniging feliciteren we Thomas met zijn contractverlenging en wensen we hem veel succes in het verdere verloop van dit seizoen.