Skip to main content

Spakenburg leed zaterdag haar vierde nederlaag van de reeds zeven gespeelde wedstrijden in de Jack’s League en bivakkeert daardoor nog steeds in de onderste regionen. De 3-1 nederlaag tegen eveneens laagvlieger ASWH werd feitelijk in vijf minuten beslist middels een directe rode kaart voor Roy Terschegget en twee tegengoals binnen een tijdsbestek van zestig seconden.

Spakenburg begon ten opzichte van de weken daarvoor met een gewijzigde tactiek aan de wedstrijd namelijk een 1:4:4:2 opstelling met de bekende ruit op het middenveld. Ook stonden er een aantal andere poppetjes op het wedstrijdformulier. Zo kreeg doelman Menno Heus de voorkeur boven Leon ter Wielen. Ook Youri Koelewijn en Wimilio Vink mochten vanaf minuut één starten ten koste van Boy van de Beek en Vince Gino Dekker.

Na een aarzelend begin van beide kanten leek het na een kwartier spelen dat Spakenburg de regie langzaam in handen ging krijgen. Zoals zo vaak in het voetbal kreeg ook hier juist de tegenpartij de mogelijkheid om de score te openen. In de negentiende minuut leed Terschegget kostbaar balverlies op het middenveld waardoor plaaggeest Luuk Admiraal alleen op Heus kon opstomen. Heus toonde aan een prima vervanger voor ter Wielen te zijn want mede door zijn toedoen ging deze kans voor ASWH voorbij maar wel ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop moest Heus gestrekt naar de linkerhoek om een goal te voorkomen na een schot vanaf randje zestien van Jesper van de Bosch.

Daarna braken vijf cruciale minuten aan die de wedstrijd in het voordeel van ASWH deed kantelen. In de 22e minuut beging Roy Terschegget op het middenveld onder de ogen van scheidsrechter Gansner een pittige overtreding die met direct rood werd bestraft. Hierdoor moest Spakenburg noodgedwongen met een man minder verder en paste het systeem aan naar 1:4:3:1:1.
In de 27e minuut ging het binnen zestig tellen twee keer gruwelijk mis voor de Blauwen. Eerst kreeg ASWH op de hoek van het zestienmeter gebied een directe vrije bal die door Admiraal fenomenaal in de kruising werd geschoten buiten bereik van Menno Heus.
Vanaf de aftrap leed Spakenburg direct balverlies en met één steekbal werd de weliswaar zwaarlijvige maar moeilijk van de bal te krijgen Pires vrij voor Heus gezet en de aanvaller rondde beheerst af: 2-0.

Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin ASWH in wandeltempo kon opbouwen en Spakenburg zich terugtrok, hopend en loerend op dat ene foutieve passje. Die kwam er al in de 31e minuut. Een snelle omschakeling vanaf het middenveld waarbij de diepgaande Floris van de Linden geholpen werd doordat twee verdedigers van ASWH elkaar in de weg liepen. Van der Linden was niet zelfzuchtig en speelde bal naar de vrije Youri Koelewijn die geen moeite had doelman Jansen te verschalken: 2-1.
Op slag van rust kreeg de wederom superijverige van der Linden al vallend een schotkansje maar doelman Jansen kon de bal keren ten koste van een hoekschop.

Na de thee, met twee ongewijzigde teams, gingen de 21 hoofdrolspelers door waarmee het de eerste helft was geëindigd. ASWH kon tergend langzaam opbouwen en Spakenburg plooide zich terug. In het eerste kwartier na rust, kreeg Spakenburg twee prima mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst een geweldige poeier van Wimilio Vink van zeker 25 meter die Jansen uit de bovenhoek ranselde. Uit de daaruit gegeven corner kon Koos Werkman vrij inkoppen echter stond Jansen met een reflex de gelijkmaker in de weg.
Kort daarna flitste Admiraal niet voor de eerste keer door de Blauwe defensie maar zag hij zijn doelpoging net voorlangs gaan.
Pas na de dubbele wissel in de 62e minuut, Eindhoven en Koelewijn eraf, Junte en Tol er op en het doorschuiven van Van Lopik naar het middenveld, trachtte Spakenburg nog iets te kunnen afdwingen. Ondanks dat Spakenburg dus iets meer uit de schulp kroop, leverde het door gebrek aan fantasie en zelfvertrouwen nauwelijks doelrijpe kansen op. Steker nog, ASWH kon nu naar hartenlust counteren en in de 80e minuut kon Tim Brinkman met een uiterste krachtinspanning een kansrijk schot van Pires ternauwernood nog blokken.
Wat Spakenburg daarna nog probeerde, zelfs Vince Dekker en Lowie van Zundert werden nog ingebracht om toch nog iets te kunnen forceren, het wilde deze middag niet lukken. In de dying seconds kreeg het ook nog de 3-1 om de oren maar die goal was louter voor de statistieken.

Zoals eerder gememoreerd, staat Spakenburg op een plaats waar het zeker niet thuis wil horen en zullen nu alle zeilen bij moeten worden gezet om het roer om te gooien. Te beginnen aanstaande zaterdag als de Tricolores uit Maassluis naar De Westmaat, Home of the Blues, komen.

Scoreverloop:

27’       1-0       Luuk Admiraal
27’       2-0       Lester Pires
31’       2-1       Youri Koelewijn
90’+5   3-1       Diego Snepvangers

Toeschouwers: 561

Scheidsrechter: Gansner

Gele kaart: Hero van Lopik (Spakenburg), Jesper van de Bosch (ASWH)
Rode kaart: Roy Terschegget (Spakenburg)

Opstellingen:

Spakenburg: Heus, van Lopik (84’ van Zundert), Schilder, Werkman, Brinkman, Terschegget, Amakodo, Koelwijn (61’ Junte), Vink (88’ Dekker), van der Linden, Eindhoven (61’ Tol).

ASWH: Jansen, Drost, van de Werp, van den Bosch, Korporaal, Wissel (80’ Snepvangers), Admiraal (88’ Dorst), Eisden, Pires, Brand, Bouwense