Skip to main content

Omdat Vince Gino Dekker in het nieuwe seizoen geen deel meer uitmaakt van de A-selectie van Spakenburg, moest de TC op zoek naar een opvolger. De keus is gevallen op de 24-jarige rechterspits Bo van Essen die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor het onlangs naar de Derde Divisie gedegradeerde TEC.

De snelle en doelgerichte vleugelspits tekende in oktober 2022 een contract voor twee seizoenen bij Kozakken Boys, maar gesprekken met Spakenburg brachten Bo later in het afgelopen seizoen op andere gedachten, hetgeen uiteindelijk geleid heeft tot een overgang naar onze club. In de voorbije voetbaljaargang was Van Essen in dertig competitieduels maar liefst achttien keer succesvol voor TEC en was hij ook nog verantwoordelijk voor vier assists. In het seizoen ervoor scoorde de man die in het verleden ook in de opleiding van Vitesse speelde en tevens voor Jong Vitesse in de Tweede en Derde Divisie, acht doelpunten namens TEC en schreef hij zes assists op zijn naam.

De in Westervoort opgegroeide aanvaller speelde na zijn periode bij Vitesse ook nog voor De Treffers en DOVO. In een toelichting op zijn keuze voor Spakenburg, geeft Van Essen aan: ,, Vooral de ambitie van Spakenburg om in het nieuwe seizoen weer een woordje te willen mee gaan spreken, sprak het meest tot mijn verbeelding. Bovendien is Spakenburg qua naam en reputatie toch één van de de mooiste amateurclubs van Nederland. Ook hebben de gesprekken die ik heb gevoerd met de TC en trainer Chris de Graaf veel indruk op me gemaakt en het nodige vertrouwen ingeboezemd. Maar ik heb het gevoel dat ik een dergelijke kans niet kan en mag laten lopen”, legt Van Essen uit.

Snelheid
De in het plaatsje Loo (vlakbij Duiven) woonachtige aanvaller kijkt met plezier terug op zijn periode bij TEC, waar hij in het seizoen 2021-2022 ook een aantal maanden genoegen moest nemen met een plek op de bank: ,,Maar trainer Hans van de Haar, waarmee ik net als met Eric Meijers in het afgelopen seizoen prima heb samengewerkt, heeft altijd vertrouwen in me gehouden, waardoor ik op een gegeven moment mijn opwachting in de basis kon maken en mezelf kon manifesteren. Daarna ben ik er niet meer uit geweest. Ik ben een speler die het vooral van zijn snelheid moet hebben en sta vaak op de goede plaats om af te ronden of om een assist te verzorgen. Bij Vitesse heb ik acht jaar in de opleiding gezeten, waarna ik een jaar voor De Treffers heb gespeeld en vervolgens bewust een stapje terug heb gedaan naar DOVO. In die periode heb ik veel in mezelf geïnvesteerd, waardoor ik uiteindelijk een mooie stap naar TEC kon maken”, vertelt de tweebenige aanvaller.

Speelwijze
De rappe vleugelspits- in het dagelijks leven senior accountmanager bij een detacheringsbureau in bouw en techniek – laat dan doorschemeren dat het systeem dat trainer Chris de Graaf voor ogen heeft in het nieuwe seizoen hem enorm aanspreekt: ,,Ik speel graag met diepte en als de middenvelders mij op de juiste wijze aanspelen, kunnen er in het veld mooie dingen gebeuren. Ik heb nu al heel veel zin in het nieuwe seizoen en wil me graag laten zien aan de supporters. Helaas gaat de derby tegen IJsselmeervogels aan mijn neus voorbij, maar ik hoop door goed te presteren te kunnen laten zien dat Spakenburg het bij het rechte eind heeft gehad door mij voor twee seizoenen te contracteren.”

De TC van de Blauwen is verheugd met de overgang van van Essen maar ook blij dat dit uiteindelijk in goede harmonie met Kozakken Boys tot stand is gekomen. “Daar zijn wij de het bestuur van Kozakken Boys in Werkendam dan ook dankbaar voor”.

Wij wensen Bo bij onze club veel plezier én veel succes toe!