Skip to main content
Zaterdag is het weer zover, dan zullen de twee Spakenburgse kemphanen het tegen elkaar opnemen in de derby der derby’s! SV Spakenburg en de buurman IJsselmeervogels zullen dan niet meer naast elkaar liggen, maar lijnrecht tegenover elkaar staan. Het gaat in de wedstrijd, zoals elke wedstrijd, om de drie punten, maar veel meer dan dat zal het gaan om de eer van het dorp Spakenburg! Winnen is trots en fier door het dorp lopen en verliezen is stilzitten en geschoren worden. 

IJsselmeervogels

​De buren aan de rode zijde van de Westmaat staan momenteel op de dertiende plaats. Voor die plaats is geknokt want de ploeg van Gert Peter de Gunst stond aanvankelijk nog lager na de slechtste seizoenstart ooit in de geschiedenis van de club. Na tien wedstrijden waren er slechts zeven punten bij elkaar gespeeld. Daarmee werd het negatieve record van 2000/2001 uit de boeken geschreven, toen waren er na tien wedstrijden acht punten bij elkaar gesprokkeld. De eerste wedstrijd van de competitie wist de ploeg van De Gunst nog te winnen, maar daarna werd er tien keer achter elkaar niet gewonnen. Eén van die wedstrijden was een bekerwedstrijd tegen Hoek, waardoor ook in de beker er geen succes gevierd kon worden.
Inmiddels heeft IJsselmeervogels na twaalf wedstrijden dertien punten doordat er tweemaal op rij werd gewonnen. Twee weken terug werd er uit tegen Kozakken Boys gewonnen met 1-4 en afgelopen weekend waren het dezelfde cijfers, maar dan andersom. Acht goals in twee wedstrijden en twee tegengoals geven aan dat IJsselmeervogels de vorm gevonden lijkt te hebben.
De topscorers bij IJsselmeervogels zijn El Haddouti en Sanchez Angulo, beide spelers hebben vier keer weten te scoren.

Spakenburg

De Blauwen staan slechts twee plekken hoger dan IJsselmeervogels. Uit twaalf wedstrijden wisten de Blauwen vijftien punten te halen en staan daarmee op de elfde plaats in de Jack’s League.
In de laatste wedstrijd moest Spakenburg richting Groesbeek voor de lastige uitwedstrijd tegen De Treffers. De Blauwen kwamen vroeg op voorsprong door een fantastische goal van Wimilio Vink op fraai aangeven van Nick Verhagen. De Blauwen bleven goed voetballen en hadden wat kansen op de 0-2, maar die bleef helaas uit.
In de tweede helft kwam De Treffers fel uit de startblokken. De Blauwen stonden onder druk en moesten een penalty weggeven waardoor de roodzwarten op gelijke hoogte kwamen. Die stand bleef staan en daarmee moesten Patrick Loenen en zijn mannen zich tevredenstellen met een punt. Vooraf een goed resultaat tegen de gedeelde koploper, maar achteraf bleef een beetje de smaak van “hier had meer ingezeten” hangen.
Bij Spakenburg is de Blauwe topscorer nog steeds Floris van der Linden met zes goals en één assist. Luuk Admiraal, die al enkele weken niet heeft gespeeld, staat op vier treffers.

Head-to-Head

Spakenburg en IJsselmeervogels kennen een lange historie van uitgevochten derby’s. Vorig jaar werd er ook tweemaal tegen elkaar gespeeld en werd het ook tweemaal gelijk. In de wedstrijd op de rode zijde van de Westmaat werd het 2-2. IJsselmeervogels kwam vroeg op voorsprong via Danny van den Meiracker en nog in de eerste helft trok Ravelino Junte dat weer gelijk. Beide spelers zijn niet meer op onze velden te vinden, maar samen op het gras van Quick Boys. In de tweede helft kwamen de Blauwen op voorsprong via Wimilio Vink en ontplofte het uitvak in extase, maar het juichen was nog bezig of de gelijkmaker lag er aan de andere kant alweer in door een treffer van Sanchez Angulo. Bij de 2-2 bleef het en daarmee was er weer een gelijkspel bijgeschreven.

In de thuiswedstrijd van Spakenburg kwamen nu de Blauwen vroeg op voorsprong door een benutte penalty van Floris van der Linden. Spakenburg rook bloed tegen het zwak gestarte IJsselmeervogels. Er kwamen meerdere goede kansen, maar een tweede treffer bleef uit. In de tweede helft waren de Spakenburgse ploegen meer aan elkaar gewaagd en was het Sanchez Angulo die de 1-1 wist te maken. Aan die stand veranderde niets meer, daarmee kende ook deze editie geen winnaar en was het alweer de vijfde remise op een rij.

De eerdere resultaten uit voorgaande seizoen waren:
12-10-2019 | IJsselmeervogels – Spakenburg | 2-2 
19-01-2019 | IJsselmeervogels – Spakenburg | 1-1
29-09-2018 | Spakenburg – IJsselmeervogels | 2-2

Tickets

Nog geen kaarten voor de derby? Wees er dan snel bij want het gaat hard! We hebben nog staanplaatsen en enkele plaatsen voor op de overdekte zuidtribune.
Direct, gemakkelijk en snel kaarten bestellen? Dat kan via: https://nohisto.com/spakenburg/
​Er is donderdagavond 3 november ook de mogelijkheid om kaarten te kopen aan de Blauwe kassa. De mannen zitten dan voor je klaar tussen 19:00 en 20:00 uur! Je kan dan ook meteen meegenieten van de gezelligheid op Derby Donderdag met vis bakken!

Tijd, plaats & arbiter

De leidsman van dienst tijdens de Spakenburgse derby is de ervaren dhr. De Winter. Zijn assistenten die middag zijn dhr. Van Hout en dhr. Veen. Als vierde official staat dhr. Paarhuis langs de middenlijn. Het voetbalspektakel tussen de Spakenburgse clubs zal losbarsten om 15:00 uur op de Blauwe zijde van de Westmaat. De sfeeracties en de gezelligheid beginnen al eerder, dus zorg ervoor dat je erop tijd bij bent! 
Tot dan en FORZA BLAUWEN!