Skip to main content

TinQ en ’t Stoepje hebben besloten om het 0-23 team van SV Spakenburg te steunen. De twee bedrijven die ook al shirtsponsor zijn van het eerste elftal van de Blauwen, zijn komend seizoen hoofdsponsor van het talententeam dat onder leiding staat van trainer Tone Rorije.

Vanaf het seizoen 2021/2022 doet SV Spakenburg in competitieverband mee aan de 0-23-competitie. Doel van deze competitie en teams is om de doorstroming naar het seniorenvoetbal te verbeteren door jeugdspelers onder hogere weerstand te laten spelen en daarmee de stap naar de A-selectie te verkleinen. “We kiezen daarbij voor een specifieke invulling”, zegt Toine Rorije, die het team onder zijn hoede neemt en eerder onder meer assistent-trainer is geweest bij de A-selectie van de Blauwen. “De bedoeling is dat het team optimaal gaat samenwerken met het huidige tweede elftal en de A-selectie. Het O23-team zal een echt Blauw karakter krijgen waar talenten onder zo hoog mogelijke weerstand trainen en spelen en er meer aandacht is voor de individuele ontwikkeling van spelers.” Belangrijk is overigens te vermelden dat SV Spakenburg de keuze heeft gemaakt om ook met het tweede elftal prestatievoetbal te blijven spelen.

Dit nieuwe team heeft in TinQ en ’t Stoepje twee steunpilaren gevonden, die sinds vorig seizoen ook al als sponsor op de shirts prijken van ons eerste elftal. “We vinden het een uitstekend initiatief dat SV Spakenburg met de 0-23 de doorstroom van eigen jeugd naar de A-selectie wil bevorderen. Dat past ook in onze filosofie, waarin we meer jonge ondernemers aan ’t Stoepje willen binden”, zegt Sjacco Nel, algemeen directeur van Market Food Group. “We zijn de komende jaren op zoek naar een nieuwe kweekvijver, voor uitbreiding én als opvolgers van de ‘oude garde’, de ondernemers die al jarenlang ware ambassadeurs zijn van ’t Stoepje. We hopen jonge ondernemers te enthousiasmeren voor dit mooie ambachtelijke werk. En door hoofdsponsor te zijn van de 0-23 hopen we dat jonge voetballers worden geënthousiasmeerd en gestimuleerd om de stap naar de A-selectie te maken.”

Robert Offringa, manager Retail bij TinQ, zegt geen seconde te hebben getwijfeld om samen met ’t Stoepje het hoofdsponsorschap op zich te nemen van de 0-23. “Met Enviem Retail – het moederbedrijf van TinQ – zijn we als sinds 1999 sponsor bij de Blauwen. Na vorig seizoen de stap te hebben gezet als shirtsponsor, is dit een mooi moment om iets extra’s te kunnen doen voor de jongere, talentvolle Blauwe spelers. Zoals iedereen vast weet heb ik een enorm Blauw hart en draag ik de jeugd van SV Spakenburg een warm hart toe. Het is fijn dat het heeft geleid tot het steunen van de 0-23, dat in een uitdagende en leuke competitie zich kan meten met talenten van andere mooie voetbalverenigingen.”