Skip to main content

Aanstaande zaterdag zal Spakenburg, na twee uitduels in de competitie, weer thuis op de eigen Westmaat voetballen! De novices van Volendam zullen als opwarmer voor de kwartfinale in de KNVB-Beker tegen FC Utrecht dienen. Of de Volendammers zich gewillig als aperetiefje zullen laten oppeuzelen valt te betwijfelen, dus de Blauwen zullen gewoon net als altijd strijd- en werklust moeten tonen! 

Jong Volendam

De ploeg van Kiki Musampa staat er momenteel niet best voor. De jongelingen van Volendam staan op de zestiende plaats en staan daarmee ook onder Jong Sparta die de dertiende plek bezetten. Dat is van belang omdat de jong-ploegen een eigen competitie spelen binnen de Jack’s League. De laagst geklasseerde van de twee zal veroordeeld worden tot nacompetitie.

Afgelopen competitiewedstrijd speelde Jong Volendam in het Kras Stadion tegen FC Lisse en kwam het op een 2-0 voorsprong. Lisse moest daarna ook nog eens met tien man verder na de tweede gele kaart voor Koene, dus dat leek een kat in het bakkie voor Jong Volendam. De oranjehemden kregen echter ook rood en daarna sloeg Lisse toe. Twee treffers van Klijbroek brachten de stand weer op gelijk en met de puntendeling moest Jong Volendam het dus maar doen.

In de week daarvoor verloor de ploeg van Kozakken Boys met 2-0 en in de week daarvoor was er wel een zege te noteren. Tegen het andere jong-team, die van Sparta, werd er thuis gewonnen met 2-1.

De topscorer van Volendam is Antonioli. Hij was vijf keer trefzeker en wist twee assists af te leveren. De Haan zit hem op de hielen met eveneens vijf treffers en één assist.

Spakenburg

De Blauwen staan momenteel op de achtste plek in de Jack’s League. In het afgelopen weekend daalde Spakenburg een plekje zonder zelf te spelen. Lisse wist de inhaalwedstrijd tegen Kozakken Boys te winnen en daarmee Spakenburg te passeren.

Twee weken terug speelde Spakenburg een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Op voorhand leek het een zware pot te worden doordat de bekerwedstrijd tegen Katwijk nog in de benen zat, maar uiteindelijk werd het een relatief eenvoudige 2-0 overwinning. De openingstreffer kwam uit een rebound van een vrije trap van Vince Gino Dekker. De rebound werd door Youri Koelewijn binnengewerkt. Dekker zou zelf ook nog een goal maken nadat er hands werd gemaakt binnen de 16 en de Blauwen mochten aanleggen voor een penalty.

Exc. Maassluis zette daar wel meerdere kansen tegenover, maar het was de week van Damen. In de bekerpot was hij al de grote man met een fabuleuze redding tijdens de penalty shoot-out en ook tegen de Tricolores wist hij zijn doel schoon te houden met meerdere reddingen.

De Blauwe scherpschutter is nog steeds Floris vd Linden. Hij is goed voor acht treffers en voor de helft daarvan in assists. Vermelden waard is dat de lange nummer negen ook vier goals achter zijn naam heeft in het KNVB-bekertoernooi en daarmee is hij ook de topscorer van de KNVB-beker tot nu toe.

Head-to-Head

Spakenburg en Jong Volendam troffen elkaar al meerdere keren in de afgelopen jaren. Eerder dit seizoen wisten de Blauwen met 1-3 te winnen in het Kras Stadion. Floris vd Linden was de man van de wedstrijd, daar hij alle drie de Blauwe treffers op zijn conto kon zetten. Daarmee won Spakenburg zijn eerste wedstrijd van het seizoen 22/23 na twee nederlagen en een gelijkspel.

Afgelopen seizoen werd het in de thuiswedstrijd 2-2. Spakenburg kwam op een 0-2 achterstand door goals van Beers en Douiri, maar Van Zundert wist de spanning terug te brengen door de 1-2 te maken en Vd Linden mocht vlak voor tijd een penalty verzilveren en de eindstand bepalen op 2-2.
In de return was het een doelpuntenfestijn. Spakenburg won met 2-5. De goals waren toen van Vd Linden (tweemaal), Vink, Dekker en Eindhoven. Voor Jong Volendam was het tweemaal Blommestijn.

De eerdere resultaten tussen Spakenburg en Jong Volendam waren:

29-02-2020 | Spakenburg – Jong FC Volendam: 1 – 1
Goals: Robin Eindhoven en Dyllandro Panka

28-09-2019 | Jong FC Volendam – Spakenburg: 1 – 1
Goals: Marlon Versteeg en Micky van de Ven

21-04-2018 | Jong FC Volendam – Spakenburg: 2 – 0
Goals: Jordy Hilterman en Kay Tejan

02-12-2017 | Spakenburg – Jong FC Volendam: 2 – 0
Goals: Bert Steltenpool en Kees Tol

Tijd, plaats, arbitrage & feest!

De wedstrijd op de Blauwe zijde van De Westmaat staat onder leiding van Thomas Hardeman. Zijn assistenten zijn Bilal Sahiner en Luuk van der Brugge. Als vierde official doet Frank Tol dienst. Het eerste fluitsignaal zal klinken op het altijd vertrouwde tijdstip van 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!