Skip to main content

De TC van Spakenburg is er in geslaagd met Sam van Huffel de vijfde versterking voor het komende seizoen aan haar selectie toe te voegen. De 24 jarige (aanvallende) middenvelder is afkomstig van de Poolse eerste divisie club Chojnice Chojniczanka, waarvoor hij de laatste twee seizoenen uitkwam.

Van Huffel stroomde vanuit de jeugd van Legmeervogels in 2016 door naar ADO Den Haag 019 en reikte in de hofstad tot het Jong team. In de zomer van 2019 sloot de dynamische middenvelder aan bij Koninklijke HFC waar hij indruk maakte in de eerste seizoenshelft middels zijn zeven assists en vier goals. Hij verdiende hiermee een buitenlandse transfer naar Stomil Olsztyn, waarvoor hij anderhalf jaar uit kwam en goed was voor drie goals en drie assists. Ook nu weer leidde dit tot belangstelling van een hoger spelende club, Chojnice Chojniczanka waarvoor hij twee seizoenen wist vol te maken.

De TC is in de nopjes met de komst van van Huffel: “Al sinds zijn veelbelovende entree in de Tweede Divisie hebben wij intensief en goed contact met Sam onderhouden omdat wij hem als een absolute sterkhouder zien. Al zijn wedstrijden in Polen hebben we, middels onze analyse- en data software, nadrukkelijk kunnen volgen. Eerdere pogingen liepen nog op niets uit maar deze keer komt het dan toch tot een overgang naar onze club. Sam is een zeer dynamische box tot box speler en door zijn drive, power en loopvermogen komt hij vaak succesvol in en rond de vijandelijke zestien. Hij beschikt over een uitstekende techniek en legt een hoge intensiteit in zijn spel. Tevens is Sam een leuke en ontwapenende jongen met een uitstekende mentaliteit. Kortom, wij zijn zeer tevreden met zijn komst!

Reactie Sam:
‘Ik ben blij weer terug in Nederland te zijn. Ik bemerkte dat ik er nog erg goed op sta bij veel clubs. Met Spakenburg heb ik al drie jaar goed en heel prettig contact, dat gevoegd bij de aanwezige sterke selectie en wat ze dit jaar in de KNVB beker hebben laten zien gaf mij de bevestiging van mijn goede gevoel’