Skip to main content

Spakenburg speelde afgelopen weekend de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen HHC Hardenberg. In een leuke en sportieve wedstrijd werd het maar liefst 4-4.

De Blauwe formatie van Chris de Graaf was, net als een week eerder, flink anders dan de Spakenburg supporters gewend waren. De volgende elf spelers begonnen vanaf het eerste fluitsignaal: Vlak, Van Dieren, Van de Groep, Werkman, Verhagen, Wesdorp, Vink, Van Diermen, Hilhorst, De Ruiter en Kourouma.

Beide ploegen speelden nergens meer om en op voorhand moest het dus wel een attractieve wedstrijd worden en dat werd het ook. De eerste kans was voor Spakenburg nadat Wesdorp een vrije trap over de muur lepelde, maar de bal was een prooi voor goalie Borgman. Na 17 minuten spelen werd de bal onreglementair met de hand beroerd in de zestien door Pascal Mulder. Het buitenkansje was aan Maurice de Ruiter wel besteed, hij liet koeltjes Borgman de verkeerde kant opduiken en schoot daarmee Spakenburg op 1-0.

Na iets meer dan een half uur verdubbelde De Ruiter zijn score en daarmee ook die van Spakenburg. Uit een strakke counter gaf Wimilio Vink heel precies voor op het hoofd van De Ruiter, die vervolgens lekker kon binnenkoppen. Twee minuten later scoorde Hardenberg in een vergelijkbare situatie. Gersom Klok gaf voor op Rob van der Leij en de aanvaller kon gericht de bal op goal koppen. De 2-1 zou ook de tussenstand worden en met drie goals was het publiek al lekker vermaakt.

 

TWEEDE HELFT

In de tweede helft werd Maarten de Graaf gebracht voor Nick Verhagen en bleef Spakenburg lekker fel en fris van lever spelen. Toch was het HHC dat na een uur spelen de gelijkmaker maakte. Church schoot op goal en doordat de bal van richting veranderde was Vlak kansloos. De leukste goal qua doelpuntenmaker kwam in minuut 63. Ferebory Kourouma was iedereen te slim en te snel af en speelde Borgman ook nog door de stokken. Vervolgens schoot hij de bal tegen de touwen en maakte daarmee zijn eerste competitietreffer in de Tweede Divisie.

De mooiste assist van de middag kwam van de voeten van Peter van de Groep. Hij bediende daarmee de ingevallen Robin Eindhoven. De spits luisterde zijn invalbeurt op met de vierde Spakenburgse treffer die middag. Met nog een kwartier op de klok leek het gedaan, maar daar dacht HHC Hardenberg anders over. In minuut 87 maakte Van der Leij zijn tweede van die middag en een minuut later gaf hij ook nog de assist op Matthijs Hardijk die de gelijkmaker produceerde. 4-4 was ook de eindstand en daarmee was de neutrale toeschouwer de winnaar van de middag, maar ook iedereen die een trotse glimlach krijgt van zoveel eigen jeugd in het vlaggenschip van Spakenburg was spekkopper op sportpark De Westmaat.

LAATSTE WEDSTRIJD

Aanstaande zaterdag wacht de laatste wedstrijd van dit seizoen. We mogen dan op bezoek op sportpark De Krom en nemen het op tegen Katwijk. De oranjehemden zijn verwikkeld in een loeispannende titelrace waarbij het elke week stuivertje wisselen is. Katwijk staat momenteel op kop met evenveel punten als AFC, maar de kustbewoners hebben een veel beter doelsaldo. Bij winst is Katwijk dus zeker van de titel. Punten verspelen kan echter betekenen dat een van de kapers, AFC of Rijnsburgse Boys (twee punten minder), poleposition overpakt en daarmee als eerste de zwartwit geblokte vlag ziet wapperen.

Aan Spakenburg de sportieve plicht om de huid duur te verkopen en Katwijk een laatste test te geven om uit te maken wie er de terechte kampioen gaat worden. De wedstrijd begint om 15:30 uur, helaas zijn er vanwege gemeentelijke maatregelen geen uitsupporters welkom. Volg ons op Twitter of schakel in bij de uitzending van Namen & Rugnummers om op de hoogte te blijven.

WEDSTRIJD IN BEELD