Skip to main content

Zaterdag sloot Spakenburg de competitiejaargang 21-22 af met een 2-1 overwinning op Rijnsburgse Boys en daarmee eindigde de Blauwen nog net in het linker rijtje en wel op de 9e positie. Wie dat op 6 november 2021 had gezegd, was waarschijnlijk voor gek verklaard want toen stond Spakenburg na 11 wedstrijden op slechts 9 punten en werd er, hoe pijnlijk ook, afscheid genomen van trainer Eric Meijers. Met het duo de Graaf en Twisker aan het roer, waaide er een compleet andere wind en die bleek voor het grootste gedeelte in de rug van Spakenburg 1 te zitten want met 40 punten uit de resterende 23 wedstrijden mag je gerust van een prestatie spreken waar je met recht trots op mag zijn.

Spakenburg en Rijnsburg maakte er zaterdag een leuke en attractieve wedstrijd van ook al stond er voor beide niet veel meer op het spel. In sommige fasen, met name de eerste 22 minuten, was wel duidelijk te zien dat het heilige moeten er vanaf was maar om nou te spreken van zomeravondvoetbal, nee.
De eerste serieuze mogelijkheid was voor Robin Eindhoven die met een splijtende dieptepass van Roy Terschegget alleen voor doelman Zonneveld werd gezet maar de rappe aanvaller had iets teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor deze eerste mogelijkheid verloren ging. Amper 3 minuten later had Koos Werkman de Blauwen op voorsprong moeten zetten maar de vrije kopbal, daar waar hij normaal weinig problemen mee heeft om tot scoren te komen, ging tot ieders ontzetting over. Het was de fase waarin Spakenburg dicteerde en via Vink een schotkans kreeg (zijnet) en waar Eindhoven, na een prachtige aanval, uit de draai op randje 16 de buitenkant van de paal raakte.
Pas in de 41e minuut was daar het eerste gevaar van Rijnsburgse Boys en hoe. Zeldenrust had tot tweemaal toe de bal voor het intikken maar evenzoveel keer wist doelman ter Wielen een goal te voorkomen. Ook een gevaarlijk inzet van Spruijt wist de scheidende doelman met een prima reflex te pareren.
De laatste mogelijkheid voor de rust was voor Roy Terschegget. Zijn ziedende schot ging millimeters over waardoor de thee werd opgezocht met een 0-0 ruststand.

De goals vielen dus in het tweede bedrijf en al na 2 minuten, de 47e minuut dus, was het bingo voor Spakenburg. Uit een corner van Vink mocht Koos Werkman in twee bedrijven afronden op goal en bij die tweede poging was het raak: 1-0.
Amper 5 minuten later werd uit een omschakelmoment Robin Eindhoven de diepte in gestuurd, hij ontdeed zich via zijn snelheid van twee Rijnsburgse verdedigers maar vond bij het afronden doelman Zonneveld op zijn weg.
Uit het niets was het in de 54e minuut raak voor de “uien”. Verdediger Mark Magan mocht van een metertje of 18 aanleggen en via een verdediger van Spakenburg viel de bal achter de volstrekt  kansloze ter Wielen: 1-1.
Spakenburg was door die goal geenszins van slag en ook kwam Dekker nog eens binnen de lijnen. Direct was het aanvallend daardoor gevaarlijker vanwege de stortvloed aan voorzetten van de frêle aanvaller. In de 65e minuut wist Robin Eindhoven wel raak te prikken na wederom de diepte te zijn ingestuurd. Uit een lastigere positie dan een tiental minuten geleden rondde de sympathieke aanvaller beheerst af ook al kreeg doelman Zonneveld nog een handje tegen de bal.
Spakenburg wist daarna de zege over de streep te trekken en behoudens één moment, in minuut 83 schoot Zeldenrust nog op de buitenkant van de paal, kwam het niet meer in de problemen.

Zo werd het turbulente seizoen toch nog met een goed gevoel afgesloten en zijn nu alle ogen inmiddels gericht op seizoen 22-23 dat al op 4 juli aanstaande onder de nieuwe trainer Patrick Loenen van start zal gaan.

Scoreverloop:

47’       1-0       Koos Werkman
54’       1-1       Mark Magan
64’       2-1       Robin Eindhoven

Toeschouwers: 688

Scheidsrechter: S. van Zuilichem die de kaarten op zak hield.

Opstellingen:

Spakenburg: ter Wielen (90’ Brand), Schilder (57’ Dekker), Werkman, Brinkman, Monteiro , Olijve (90’ Beekhuis), Terschegget (90’ van Diermen), van Lopik, Vink, van Zundert (80’ Kroonenberg), Eindhoven.
Rijnsburgse Boys: Zonneveld, Gielisse (70’ van Otterlo), Artien (70’ Duiker), Magan. Van der Moot (70’ Asante), Jongeneelen (80’ Olijfveld), Zeldenrust, Zandbergen, Spruijt (80’ Hudepohl), de Bruin, van der Plas.