Skip to main content

Spakenburg heeft zaterdag met de kleinst mogelijke cijfers verloren van het Katwijkse Quick Boys en had dat volledig aan zichzelf te wijten.

In verband met het loodzware wedstrijdprogramma waar de Blauwen momenteel middenin zitten, koos het duo de Graaf/Twisker ervoor om liefst 6 basisspelers op de bank te laten beginnen: Dekker, Koelewijn, Terschegget, Olijve, Monteiro en van der Linden. De speelwijze was met een verkapte 1:4:4:2 ook nog eens aangepast en zie daar, de reden waarom Spakenburg in de eerste helft wat onwennig speelde. De openingsfase was van beide kanten voorzichtig maar Quick Boys kreeg in die fase twee kleine mogelijkheden. Eindstation en spits van Kippersluis zocht het doel zowel te ver als te hoog. Pas in de 16e minuut kreeg Spakenburg de eerste serieuze mogelijkheid. Lowie van Zundert liep zich vrij in de vijandelijke zestien, kreeg de bal maar zijn lage voorzet kon helaas geen medespeler bereiken. Tot aan de 34e minuut hadden de Katwijkers het betere spel totdat plots Nico Kroonenberg, wel of niet in buitenspel, alleen op doelman van der Helm mocht afgaan. Helaas kon de basisdebutant niet afronden en dat is nou net iets waar hij normaal gesproken geen moeite mee heeft. Nauwelijks vier minuten later kreeg Spakenburg DE mogelijkheid om op voorsprong te komen. De steeds beter voor de dag komende Robin Eindhoven werd de diepte in gestuurd en kwam oog in oog met van der Helm. In plaats van de bal naar de volledig vrijstaande en meegelopen Kroonenberg te spelen, ging Eindhoven voor eigen succes. Helaas kon doelman van der Helm er nog een voet tegenaan krijgen en restte voor Spakenburg niets meer dan en corner. Die werd niet al te best genomen en notabene uit de counter van die hoekschop werd Mahmoed met een listig steekpassje vrijgespeeld en plaatste hij de bal onder de kansloze ter Wielen: 1-0. Twee minuten na deze tegenslag kon Koos Werkman vrij inkoppen na een sublieme voorzet van de onverwoestbare Wimilio Vink. Helaas was doelman van der Helm in bloedvorm die middag en kon hij ook deze bal keren. Zo werd er met een 1-0 achterstand de rust op gezocht waarbij het spel en de goal voor Quick Boys waren en de (grootste) kansen voor Spakenburg.

Na de thee mochten Monteiro en van der Linden hun opwachting maken ten faveure van Zeeman en Kroonenberg. Spakenburg nam gelijk het initiatief in handen en kreeg in de weer met zonder masker spelende Floris van der Linden de eerste mogelijkheid. Een vrije bal van Vink kwam ver bij de tweede paal en a la Bep Bakhuys trachtte van der Linden de bal binnen te koppen. Hij kreeg de bal echter volledig verkeerd op het voorhoofd waardoor van der Helm niet eens reddend hoefde op te treden. Robin Eindhoven kreeg in de 67e andermaal een dot van een kans maar door een onwaarschijnlijke, katachtige redding van van der Helm werd zijn inzet, na een puntgave voorzet van van der Linden, gekeerd. Pas in de 80e minuut kreeg Quick Boys haar eerste, serieuze doelpoging in de tweede helft. Runderkamp snoepte op listige wijze de bal af van Jasper Beekhuis, die andermaal een uitstekende indruk achterliet, maar wist ter Wielen niet in de korte hoek te verschalken. Diezelfde Runderkamp leed in de 84e minuut op een dure plaats balverlies waarna Wimilio Vink zomaar de zestien binnen mocht wandelen en de gelijkmaker had moeten produceren. Tot ontsteltenis van alles en iedereen die Spakenburg een warm hart toedroeg, ging zijn inzet voorlangs. Ondanks de 5 minuten extra tijd lukte het Spakenburg niet meer om de meer dan verdiende gelijkmaker te produceren waardoor de terugreis aanvaard moest worden met 0 punten. Er volgen voor Spakenburg nu vier cruciale duels tegen achtereenvolgens Kozakken Boys (T), TEC (U), ASWH (T) en De Treffers (T). Om met een gerust hart naar volgend seizoen te kunnen kijken, zijn resultaten daarin meer dan welkom!

Scoreverloop:

33’ 1-0 Mohamad Mahmoed Toeschouwers: 2.653

Scheidsrechter: de Vries

Gele kaart: Frank Olijve (Spakenburg)

Opstellingen:
Quick Boys: van der Helm, Kamp, Mahmoed, Bekooij, van Kippersluis (70’ Bosman), Ket, Ogidi-Nwankwo, Kleef, el Kachati (57’ Maatsen), Knijnenburg (’64 van Haaren), Runderkamp.

Spakenburg: ter Wielen, Schilder (70’ Terschegget), Werkman, Beekhuis, Brinkman, Zeeman (46’ Monteiro), Junte (62’ Olijve) , Vink, Kroonenberg (46’ van der Linden), van Zundert (62’ Dekker), Eindhoven