​Afgelopen week had Spakenburg weer eens een volle week, er moest namelijk twee keer gespeeld worden in één week tijd. Op een donderdag kregen de Blauwen Scheveningen op bezoek en zaterdag ging het vlaggenschip van Spakenburg richting Maassluis om tegen de Tricolores te voetbalen. Tegen de Schollekoppen werd er gelijkgespeeld en tegen Excelsior Maassluis werd er verloren.

SPAKENBURG – SCHEVENINGEN

​Tijdens de zeer goedbezochte Blauwe Fancy Fair speelde Spakenburg en Scheveningen tegen elkaar. Beide ploegen bivakkeerden voor aanvang in de middenmoot en door de remise bleef dat ook zo.

De opstelling van Spakenburg was als volgt: Brand, Monteiro, Werkman, Van Lopik, Brinkman, Terschegget, Van Diermen, Vink, Dekker, Van Zundert en Vd Linden.

De ploegen uit de vissersdorpen gingen vanaf de aftrap niet direct volle bak. Het was aftasten en zoeken naar een gaatje in de defensie om tot een goal te komen. De gevaarlijkste mannen waren Vink aan Spakenburgse kant en De Niet aan de kant van Scheveningen. De Niet kon telkens op tijd worden afgestopt door de Blauwe verdediging en Vink had te maken met goalie Vd Maaten die als winnaar uit de bus kwam in minuut 22.

In minuut 35 kreeg de ploeg van John Blok de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Van Lopik maakte een duwfout in de 16 waarna scheidsrechter Te Kloeze gedecideerd richting de stip wees. Oud-prof Immers mocht aanleggen, maar Brand bleek een uitstekende penaltykiller te zijn en hield zijn doel schoon. De brilstand bleef gehandhaafd en met de 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft werd er wel gescoord. Eerst door Lowie van Zundert in de 57e minuut. Het was Monteiro die in de 16 kwam en zocht naar een mogelijkheid om te schieten, maar de bal belandde uiteindelijk bij Van Zundert. De spits kon wel uithalen en zag zijn inzet via de binnenkantpaal in de goal verdwijnen. Spakenburg dus op voorsprong en Scheveningen in de achtervolging.

Die achtervolging werd succesvol ingezet, want in de 83e minuut werd het 1-1. De ingevallen Van Eijk werd eerst als doelpuntenmaker vermeld, maar uit de beelden bleek later dat het Werkman was die met wat pech de bal in eigen goal werkte.

Het bleef bij de 1-1 stand en daarmee deelden Spakenburg en Scheveningen de punten en bleven beide ploegen, zoals gezegd, op dezelfde plek in de ranglijst staan.

EXCELSIOR MAASSLUIS – SPAKENBURG

Afgelopen zaterdag ging de busreis naar Maassluis. De laatste uitwedstrijd van het seizoen en voor Spakenburg weer een tegenstander die vlakbij in de ranglijst stond. Spakenburg stond voor de wedstrijd twee plaatsen hoger dan Excelsior, maar bij een nederlaag voor de Blauwen zouden de Tricolores over Spakenburg heen springen op de ranglijst. Deze nederlaag kwam er ook en nog een fikse ook, met maar liefst 4-0 werden de Blauwen kansloos naar huis gestuurd.

De Graaf & Twisker brachten de volgende 11 basisspelers de wei in: Brand, Monteiro, Werkman, Schilder, Van Lopik, Brinkman, Terschegget, Vink, Dekker, Van Zundert en Vd Linden

De wedstrijd begon wat later door oponthoud op de snelweg wegens werkzaamheden, maar Spakenburg leek daar aanvankelijk geen last van te hebben. De eerste kansjes waren voor de Blauwen, maar gescoord werd er niet. Na een half uur spelen opende Excelsior het bal. De afzwaaiende Vd Berg kon de 16 in dribbelen en de bal voorgeven op Da Fonseca die vervolgens de bal langs Brand bracht en daarmee de 1-0 op het scorebord wist te zetten.

Nog geen drie minuten later was het tandem precies andersom. Nu gaf Da Fonseca voor met een hele goede assist en wist Vd berg de 2-0 binnen te koppen. Daarbij moet gezegd worden dat de Spakenburgse verdediging het even helemaal kwijt leek te zijn en meerdere fouten op elkaar stapelde. Ook in de momenten erna leek de Blauwe verdediging behoorlijk aangeslagen en niet in staat om de blauw-wit-rode golf te stoppen. Het was dat het vizier bij de Tricolores niet elke keer op scherp stond, anders was het al voor rust 4 of zelfs 5-0 geweest.

Het vizier stond overigens nog wel een keer op scherp, op messcherp zelfs. In de 40e minuut kreeg de ploeg van Corneille een vrije trap mee. Omar Ouali krulde deze vrije trap vervolgens feilloos binnen en bracht de score op 3-0. Dat was ook de ruststand en Spakenburg zou in de tweede helft dus behoorlijk aan de bak moeten als het nog iets wilde bereiken die middag.

De vroege en grote achterstand had uiteraard wat wissels als gevolg. Zo bleven Van Lopik, Schilder en Van Zundert achter in de kleedkamer en mochten Van Diermen, Beekhuis en Kourouma het verschil proberen te gaan maken.

Dat verschil, niets ten nadele van de invallers, kwam er overigens niet. Het werd zelfs nog 4-0 voor de ploeg uit Maassluis. Vanuit een corner kon Urbanus hard binnenkoppen. Daarna brachten de lat en de paal nog redding voor Spakenburg en bleef de eretreffer voor Spakenburg uit toen Brinkman vlak voor tijd ook de lat raakte.

Sfeerbeelden van de wedstrijd Excelsior Maassluis – Spakenburg

Sfeerbeelden van de wedstrijd Excelsior Maassluis - SV Spakenburg, op zaterdag 28 mei 2022. Uitslag 4-0.