Skip to main content

In speelronde 4 stond de clash tussen Kozakken Boys en SV Spakenburg op het schema. De Blauwen kwamen op een comfortabele voorsprong, maar zagen de Werkendammers langszij komen voor het verstrijken van de officiële speeltijd. In de lange blessuretijd leek het zelfs nog erger te worden toen de ploeg van Rick Adjei op voorsprong kwam, maar Floris vd Linden kon in extremis nog een punt uit het vuur slepen door de 3-3 tegen de touwen te koppen. 

De opstelling van Spakenburg was als volgt; Leon ter Wielen, Koos Werkman, Tim Brinkman, Roy Terschegget, Joël Amakodo, Boy vd Beek, Floris vd Linden, Hero van Lopik, Frank Schilder, Robin Eindhoven en Vince Gino Dekker

In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar werden de toeschouwers niet op heel veel kansen getrakteerd. Voor Spakenburg was het Vd Beek die met een hard schot Kieboom tot een redding dwong en aan de andere kant was het Ouja die de bal op de paal kopte. Aan beide kanten was er toen al noodgedwongen gewisseld. Werkman moest gewisseld worden na een botsing en zijn vervanger was Zeeman. Bij de Werkendammers was het Veenhoven die naar de kant ging en zijn vervanger was de eerdergenoemde Ouja.

De brilstand leek gehandhaafd te worden tot aan de rust, maar een Blauwe corner vlak voor rust bracht daar verandering in. Schilder stond goed vrij en kon knap de bal binnen koppen. 0-1 en dat was direct ook de ruststand.

In de tweede helft ontvlamde de wedstrijd pas echt. Eerst was het Dekker die met een vlammend schot de lat raakte. Nog geen minuut later liet hij zien dat hij van de buitencategorie is. In minuut 50 stuurde hij met een prachtige draaibeweging twee verdedigers het bos in, dribbelde hij richting de 16 en liet hij Kieboom kansloos met een heerlijk geplaatst schot. 0-2 dus en geen vuiltje aan de lucht voor Spakenburg en Kozakken Boys dat op zoek moest naar de aansluitingstreffer. Die kwam er vrij snel en ook vrij plots. In minuut 58 kon Teijsse vanuit een vrije trap bij de tweede paal de bal binnen koppen.

Spakenburg kreeg vlak erna een mogelijkheid op 1-3, maar het schot van Eindhoven was te recht op de goalie af. Kozakken Boys bleef dus in het spoor van de gelijkmaker en die kwam er ook bijna in minuut 64 toen Ramsteijn de bal richting de goal kopte en Ter Wielen ternauwernood kon wegwerken.

Zoals gezegd bracht de tweede helft een stuk meer vuur dan de eerste en dat was niet alleen door het voetbal zelf. In minuut 73 moest de arbitrage alle zeilen bijzetten toen er een opstootje ontstond na een harde overtreding van Bot op Brinkman. Dit alles gebeurde vlak voor de staantribune en ook de supporters moesten tot bedaren worden gebracht. Nadat er weer verder gevoetbald kon worden ging het dan toch mis voor Spakenburg. Een voorzet in de 86e minuut van Bot werd door Marijnissen ineens op de slof genomen en belande via een stuit in de goal van Ter Wielen.

In de blessuretijd van maar liefst 7 minuten kwam Spakenburg zelfs op achterstand. Het was wederom Marijnissen die met een fraaie lob Ter Wielen wist te verschalken. Weer in de dying seconds op achterstand en een verliespartij in de maak, maar daar dacht Vd Linden anders over. In echt de allerlaatste secondes wist hij de 3-3 aan te tekenen op aangeven van Vd Beek. Daarna was het direct over en lagen beide ploegen uitgeteld en teleurgesteld op het veld, wat gezien het scoreverloop van beide ploegen begrijpelijk was.

Aankomende zaterdag wacht er een thuiswedstrijd tegen GVVV, we zien u dan graag weer en tot dan!