Skip to main content
Afgelopen zaterdag heeft Spakenburg zich volledig voor schut gezet door thuis met maar liefst 0-4 te verliezen van het Katwijkse Quick Boys. Op die uitslag viel ook nog eens helemaal niets af te dingen.

De Blauwen startten de wedstrijd met dezelfde elf als de week ervoor in en tegen Scheveningen:  Damen, Artien, Werkman, Verhagen, Brinkman, Veenhoven, Green, Vink, Admiraal Dekker en van der Linden.

Onder prima weersomstandigheden werd er afgetrapt en na wat aftasten in de openingsminuten namen de Katwijkers het heft in handen. Feitelijk hebben ze de regie tot het laatste fluitsignaal geen moment overgedragen aan het zeer pover voor de dag komende Spakenburg. Quick Boys combineerde beter, vond de vrije man wat makkelijker en was daardoor vele malen dreigender dan Spakenburg. Met rust stond het al 0-2 door goals van Ravelino Junte en Youssef El Kachati. Vooral die tweede was een beauty. Quick Boys kreeg op randje zestien een vrije bal na een overtreding van Artien. Althans, scheidsrechter Dröge was eigenlijk de enige die Artien iets onreglementair heeft zien doen. De afronding van El Kachati mocht er zijn. Hij krulde de bal met dodelijk precisie achter de kansloze Damen. Wat zette Spakenburg hier tegenover? Twee kleine kansjes voor respectievelijk Dekker en van der Linden maar daar werd doelman van der Helm niet bepaald nerveus van. Schrijnender was het moment in de 28e minuut toen Spakenburg een 5 tegen 4 situatie kreeg toegeworpen. In plaats van dit uit te spelen, koos Verhagen voor een schot van afstand dat nog net niet de sporthal over ging.

Loenen nam in de rust geen halve maatregelen en bracht Koelewijn, van Lopik, Kourouma en Wesdorp in de ploeg voor Artien, Verhagen, Admiraal en Veenhoven. Veel veranderde er niet en over die tweede helft kunnen wij heel kort zijn: geen enkele mogelijkheid heeft Spakenburg zich weten te creëren terwijl de gasten er nog twee inprikten. Panka maakte de 0-3 en de 0-4 zal waarschijnlijk de wereld over gaan in de categorie Comedy Capers. Koos Werkman wist een dieptepass van Quick Boys onschadelijk te maken en tikte de bal terug op Damen. Die verkeek zich volledig op de onschuldige terugspeelbal en liet de bal onder de voet zo het doel in belanden.

Scheidsrechter Dröge liet geen seconde extra doorspelen en floot na 90 minuten af. Spakenburg werd zaterdagmiddag met deze uitslag kei- en keihard met de neus op de feiten gedrukt. Dinsdagavond kan men zich al revancheren want dan komt Excelsior Maassluis naar de Westmaat. Volgende week zaterdag maken wij de reis naar Oostzaan om daar tegen nieuwkomer OFC te spelen.

Scoreverloop
36’        0-1        Ravelino Junte
41’        0-2        Youssef El Kachati
54’        0-3        Dyllandro Panka
85’        0-4        Koos Werkman (e.d.)

Toeschouwers 943

Opstelling Spakenburg
Damen, Artien (46’ Koelewijn), Verhagen (46’ van Lopik), Werkman, Brinkman, Green, Veenhoven (46’ Wesdorp), Vink, Dekker, Admiraal (46’ Kourouma), van der Linden.

Opstelling Quick Boys:
van der Helm, Bosman, Bjelica, Mahmoed (60’ Kamp), Junte, Ket (60’ Staal), El Kachati, Owusu, Panka (76’ van Duijn), Franken (76’ Runderkamp), Beers (67’ Nwankwo)

Scheidsrechter S. Dröge.

Geel Owusu, Franken (beide Quick Boys).

Sfeerbeelden van de wedstrijd tussen SV Spakenburg en Quick Boys uit Katwijk op zaterdag 1 oktober 2022