Skip to main content

Spakenburg met gemak langs DHSC

De Blauwen beleefden een gemakkelijke oefenpot tegen het Utrechtse DHSC dat uitkomt in de zaterdag hoofdklasse A . In de eerste helft bleef het net ruim een half uur lang onberoerd, maar na de eerste treffer was de ban gebroken. Uiteindelijk sloot het keurkorps van Eric Meijers de avond af met een 4-0 overwinning.
Aan de start verschenen de volgende spelers: Heus, Beekhuis, Schilder, Werkman, Vd Houten, Koelewijn, Olijve, Brinkman, Vink, Vd Linden en Eindhoven.
In het eerste half uur waren er aan beide kanten wat kansjes te noteren. DHSC schoot tweemaal voorlangs en bij de Blauwen waren het Koelewijn en Eindhoven die gevaarlijk waren, maar nog niet tot scoren kwamen. Na de eerste drinkpauze waren er wat wissels te noteren. Werkman, Vd Houten, Beekhuis en Vd Linden konden even aan de hitte ontsnappen en voor hen kwamen Lopik, Zwartjes, Terschegget en Castien in het veld.
In de 38e minuut was het raak voor de Blauwen. Eindhoven gaf de bal vanaf de achterlijn strak voor op Terschegget die vervolgens koelbloedig de bal tegen de touwen schoot. De vreugde was groot bij de middenvelder die door blessureleed al ruim een jaar niet aan spelen was toegekomen. Vijf minuten later lag de volgende bal alweer in het mandje. Een lange aanval eindigde in de 16, waar DHSC niet bij machte was om de bal weg te werken. Youri Koelewijn wist wel raad met de bal en schoot de 2-0 binnen. Vlak voor rust had het nog 3-0 kunnen worden, Vink liet de verdedigers van DHSC zijn hielen zien, gaf voor op Castien, maar deze schoot de bal over de lat.
De tweede helft werd er gestart met Heus, Van Lopik, Zwartjens, Werkman, Vd Houten, Terschegget, Olijve, Koelewijn, Nico Kroonenberg en Vd Linden.
Vd Linden had blijkbaar na de wissel in de eerste helft samen met Kroonenberg zitten broeden op een goal, want in minuut 46 was het alweer 3-0. De boomlange spits kon na een mooie voorzet van Kroonenberg de bal binnen tikken. Tien minuten later hij zijn tweede op de schoen, maar de keeper kon de bal over de lat werken.
In minuut 73 was er de tweede drinkpauze, daarin werd wederom gewisseld. Zwartjens, Olijve, Koelewijn, Castien en Kroonenberg bleven achter en Beekhuis, Luc Ruizendaal, Brinkman, Eindhoven en Vink kwamen binnen de lijnen.
Ook Vink en Eindhoven hadden patent op een snelle assist en goal. In minuut 76 werd het namelijk 4-0 via een mooie actie van Vink die de bal afleverde bij Eindhoven. De vorig jaar tussentijds aangetrokken spits schoot alweer zijn zesde treffer van de voorbereiding binnen. Na de 4-0 waren er nog wat kansjes en viel er een rode kaart aan de kant van DHSC, maar gescoord werd er niet meer.
Zaterdag is de volgende oefenwedstrijd. Thuis op de Westmaat komt Oss’20, dat uitkomt in de Derde Divisie Zondag, op bezoek. De wedstrijd begint om 15:00 uur, tot dan!

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.