Skip to main content

De laatste paar weken verkeerde Spakenburg in een dip. De blauwen snakten naar een overwinning. Vooral tegen Kozakken Boys, een directe concurrent in de onderste regionen. Voor de tijd mobiliseerde trainer Chris de Graaf alle supporters om als één man achter het eerste elftal te gaan staan. Clubliefde uit zich niet alleen in goede, maar ook in mindere tijden. Daar werd gretig gehoor aan gegeven. Onder een blauwe paashemel speelde Spakenburg een prima wedstrijd en won het met 3-1.

Op een zonovergoten Westmaat werd er om 17:00 tweede paasdag afgetrapt. Spakenburg kwam goed uit de startblokken. Dat resulteerde al snel in een grote kans. Vanaf de linkerkant was het Vink die de bal laag voorgaf waarna Floris van der Linden de bal bijna binnen schoof. Helaas kreeg hij de bal net niet onder controle waardoor het een makkelijke prooi was voor de keeper. Na een kwartier spelen kwamen de Kozakken Boys wat beter in het spel. Met een snelle uitbraak over de linkervleugel kwam er een gevaarlijke voorzet waar spits Johnny Lommers net niet bij kon. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch Spakenburg die het doelpunt maakte. Een vrije bal, wederom vanaf de linkerkant, vrij kort genomen door Vince Gino Dekker en verlengt door Vink waarna Junte hem binnen tikte. Een mentale dreun zo vlak voor rust.

De tweede helft voetbalde Spakenburg ook een stuk vrijer. Toch was de eerste kans voor Kozakken Boys. Na een corner in de 52e minuut kwam de bal gevaarlijk voor, deze werd weggewerkt en in de rebound floot de scheidsrechter voor een overtreding. Kort daarna was het de tandem Dekker – Van der Linden die weer toesloeg. Na slordig balverlies van Kozakken Boys kwam de snelle counter van Spakenburg. Dekker gaf de bal hoog voor en Floris van der Linden kopte hem hard tegen de touwen. Zo kwam Spakenburg op 2-0. Kozakken Boys probeerde het nog wel maar het elftal uit Werkendam was niet scherp genoeg. In de 71e minuut was daar weer Floris van der Linden. Na een prachtige voorzet van Brinkman kopte de lange spits de bal fenomenaal in de lange hoek. Voor de statistieken maakte Kozakken Boys nog een tegentreffer in de 84e minuut. Yasin Ouja liep wel heel makkelijk door de verdediging heen en gaf de bal voor op nummer 19, Johnny Lommers die de bal koeltjes binnen schoot. Spakenburg liet zich terugzakken waardoor Kozakken Boys nog eens de lat raakten, maar verder kwamen ze niet.

Zo wonnen de blauwen verdiend van Kozakken Boys en pakte het drie hele belangrijke punten tegen Kozakken Boys. Aankomende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen TEC uit Tiel. De wedstrijd begint om 14:00 uur.