Skip to main content

Spakenburg soeverein langs GVVV

Spakenburg kon zaterdag haar eerste driepunter bijschrijven tegen het uit altijd lastige GVVV. De overwinning was te danken aan een werkelijk sublieme eerste helft waarin Spakenburg een buiten proportionele en jaren lang niet vertoonde dominantie ten toon spreidde.

De Blauwen uit Spakenburg begonnen tegen de Blauwen uit Veenendaal met dezelfde elf als de week ervoor tegen Jong Sparta. Opvallend genoeg waren er die middag wel wat dwarsverbanden te noteren. Zo bestaat de selectie van GVVV onder andere uit trainer Jochem Twisker en de spelers Tom Oostinjen, Philip Ties en Jeremy de Graaf die allen een verleden in Spakenburg hebben. De grootste “dwarslegger” luistert naar de naam Roy Terschegget. Jarenlang was hij kind aan huis op sportpark Panhuis en nu speelde hij er weer eens maar wel in het zwart, het uittenue van Spakenburg.

Spakenburg pakte vanaf de aftrap direct de regie en stond die feitelijk de gehele eerste helft niet meer af. GVVV, 1 punt uit drie wedstrijden, koos voor een wat behoudende tactiek en zakte terug tot kop-cirkel om vanuit daar de tegenstander op te vangen. Spakenburg kon naar hartenlust combineren en al na 5 minuten kreeg het twee mogelijkheden achter elkaar. Zowel Eindhoven als van der Linden hadden het vizier (nog) niet op scherp staan.

Na 13 minuten was het bij de eerste de beste hoekschop van Spakenburg meteen raak. Eerst kopte Werkman de bal van Brinkman op de lat maar Schilder was er als de kippen bij om met het hoofd Spakenburg op voorsprong te zetten.

Wie dacht dat GVVV nu wel was wakker geschud, kwam bedrogen uit want Spakenburg bleef doorgaan met prima combinatievoetbal. Het hoofdstuk Terschegget-Eindhoven brak na een goede 20 minuten aan. Terschegget speelde tot zaterdag wat ongelukkig maar in met name de eerste helft liet hij zien hoe goed hij eigenlijk wel niet is. Binnen een tijdsbestek van 6 minuten zette hij Robin Eindhoven tweemaal vrij voor doelman Jansen en tweemaal was het ook raak. Tussendoor was Frank Olijve ook nog eens heel dicht bij zijn eerste treffer maar Theunissen kon hem ten koste van een corner net van het scoren afhouden.

Zo stond Spakenburg na 33 minuten riant met 0-3 voor en had het tot aan de rust helemaal niets van GVVV te duchten.

Het tweede bedrijf begon voor GVVV met twee wissels. Mulder en Spies namen de plaats in van respectievelijk Oostinjen en Theunissen. Door deze wat offensievere wissel kregen de Veenendalers wat meer grip op het duel en moest Spakenburg een paar keer terug op eigen helft. De grootste mogelijkheden waren echter voor Spakenburg. Roy Terschegget kon na een uitstekende aanvallende actie van Schilder de bal niet op doel krijgen en Brinkman lukte het niet om doelman Jansen met een puntertje te verrassen.

Robin Mulder scoorde voor GVVV in de 68e minuut maar had daarvoor opzichtig hands gemaakt dus ging dat feestje niet door. Daarna kregen zowel Wimilio Vink als Youri Koelewijn op zeer kansrijke posities beide een schietkans maar spaarden ze GVVV voor een nog grotere afgang. GVVV kwam niet verder dan een schot van Spies die de foutloos spelende ter Wielen gestrekt naar de hoek deed gaan en een vrije trap van Haouat die rakelings over ging. Robin Eindhoven had in de 85e minuut, pal voor zijn wissel, de hattrick kunnen maken. Van buiten naar binnen soleerde hij langs Fini en krulde de bal in de verre hoek maar doelman Jansen kreeg er nog een hand tegen. De ingevallen Bitter kopte nog via Potjes tegen de lat waarna de prima leidende Timmer het genoeg vond.

Spakenburg is van de hatelijke “0” af en volgende wacht een geweldige krachtmeting tegen het eveneens nog ongeslagen Katwijk.

Spakenburg: ter Wielen, Werkman, Terschegget (’82 Everton Pires Tavares), Brinkman, van der Linden (’67 Bitter), Vink, Eindhoven(’86 Dekker), van Lopik, Schilder, Koelewijn, Olijve.

GVVV: Jansen, Adnane, Oostinjen (’46 Spies), Haouat, Theunissen (’46 Mulder), Ties, Fini, Patrick (’75 de Leeuw), Potjes, de Jong, ten Teije.