Skip to main content
In de voorlaatste oefenwedstrijd tegen Hoogland gaf Spakenburg de 2-0 voorsprong weg. De Hooglanders kwam in de laatste minuten terug tot 2-2 en daarmee werden de denkbeeldige oefenpunten gedeeld tussen beide ploegen. 
Aan de Blauwe basis begonnen: Ter Wielen, Beekhuis, Werkman, Zeeman, Brinkman, Olijve, Terschegget, Vink, Kroonenberg, van Zundert en Tol.
Al snel opende de formatie van Meijers de score. Van Zundert zorgde voor de 1-0 in de 6e minuut en daarmee leek Spakenburg een gemakkelijke avond te beleven. Niet veel later had Tol de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet ging net aan de verkeerde van de paal voorbij. Na een kwartier spelen moest Ter Wielen zich strekken om de gelijkmaker te voorkomen, iets wat hij met verve deed. Spakenburg bleef tot de rust het spel in handen houden, maar gescoord werd er niet meer.
In de tweede helft was de opstelling als volgt: Ter Wielen, Van Lopik, Werkman, Brinkman, Van Diermen, Terschegget,  Koelewijn, Vd Beek, Dekker, Junte en Vd Linden.
In de 63e minuut ontsnapte Spakenburg aan de gelijkmaker. De Hooglanders kregen een uitgelezen kans voor open goal, maar de bal werd op miraculeuze wijze tegen de paal geschoten. In de 70e minuut verdubbelde Spakenburg de score. Junte kwam soepel spelend de 16 in, zag Dekker staan en gaf de assist op de begenadigde vleugelspits. Dekker kon vervolgens eenvoudig en koeltjes afronden. 2-0 dus en geen vuiltje aan de lucht voor Spakenburg.
In het restant bleef Spakenburg zoeken naar goals, maar kreeg door die aanvallende instelling zelf de deksel op de neus. In de 90e minuut zette de Hooglanders een goede aanval op. De flank werd opgezocht, een strakke voorzet volgde en vervolgens een heerlijk schot dat Ter Wielen te machtig was. 2-1 en een hele draaglijke uitslag voor de ploeg uit het nabij gelegen Hoogland dat aankomend seizoen in de derde divisie uitkomt.
Maar de de formatie van Roy Versluis nam er nog geen genoegen mee. Een laatste aanval werd opgezet. Van Diermen gleed tijdens het verdedigen weg waarna Hoogland een gevaarlijk schot kon lossen. Ter Wielen redde knap, maar de bal stuiterde in een rechte lijn omhoog. De goalie van Spakenburg was vervolgens het zicht op de bal kwijt, liep terug naar de goal en kreeg de dalende bal precies op zijn voet. Vervolgens rolde de bal ietwat ongelukkig in de eigen goal. De scheids vond het daarna genoeg en een gelijkspel die voelde als een Hooglandse overwinning prijkte op het scorebord.
Aanstaande zaterdag wacht om drie uur de laatste oefenwedstrijd tegen competitiegenoot HHC Hardenberg. Uiteraard geldt ook hier weer de registratieplicht. Deze wedstrijd vormt een onderdeel van de open dag en de start van de viering van het 90 jarig bestaan van onze mooie Blauwe club. Er zijn naast de wedstrijd verschillende redenen om naar het sportpark te komen. Zo start er om half twaalf een wedstrijd tussen een leger aan Blauwe jeugd en Spakenburg 1. Naast de gebruikelijke gezelligheid heeft de club nog een paar spectaculaire verassingen in petto. Kom dus zeker naar de Westmaat, Home of the Blues!