Skip to main content

De Blauwen zijn er zaterdag niet in geslaagd de buurman te verslaan, sterker nog een gelijkspel zat er dit keer ook niet in. IJsselmeervogels werd wel op achterstand gezet in de eerste helft, maar de tweede helft gaf Spakenburg niet thuis en wisten de vogels de wedstrijd om te zetten in een 4-1 overwinning.

Chris de Graaf begon met de volgende elf spelers: Damen, Green, Artien, Werkman, Verhagen, Wesdorp, Van Lopik, Vink, Admiraal, Dekker en Van der Linden.

De eerste tien minuten zette IJsselmeervogels vol druk en was het alle hens aan dek voor de Blauwe verdediging en keeper Damen. De trouwe sluitpost liet wederom zien dat hij een uitstekende keeper is en pareerde enkele inzetten van de rooien. De eerste en beste uitbraak van Spakenburg leverde wel direct een Blauwe goal op. Van der Linden gaf slim mee aan de lopende Admiraal. De slimme en behendige buitenspeler omzeilde de keeper, nam nog de tijd om te wachten tot de meegelopen verdedigers uit positie stonden en schoot vervolgens de bal simpel binnen.

De goal deed de wedstrijd direct kantelen, Spakenburg nam het spel over en had het middenveld volledig in handen. Vink zou niet veel later Admiraal nog een keer wegsturen. De situatie was iets anders en de keeper uitspelen bleven nu achterwege, met een bekeken bal probeerde Admiraal de 0-2 op het bord te zetten, maar deze ging net naast de verkeerde kant van de paal.

Daarna had Spakenburg nog steeds de touwtjes in handen, maar heel veel kansen waren er niet meer te noteren en zo bleef het 0-1 tot aan de rust.

Tweede helft

In de tweede helft had Gert Jan Karsten Ramirez Montoya en Haddouti ingebracht tussen de lijnen ten faveure van Sterling en Afaker. De twee wissels zouden zeer goed uitpakken. Montoya was een handenbindertje langs de zijlijn en Haddouti maakte twee goals.

De eerste rooie goal kwam uit een corner en werd gemaakt door Van der Velden die bij de tweede paal hard in de verre hoek binnenkopte. Dit was in minuut 51 en niet veel later zou Haddouti de vogels op voorsprong zetten nadat een afgeslagen bal voor zijn voeten terecht kwam en hij slim de bal binnen de goal en langs Damen schoot. Spakenburg moest dus aan de bak om de gelijkmaker te maken, maar een corner in de 71e minuut gooide de wedstrijd in het slot. Van de Laar schoot de corner ineens binnen en maakte de mooiste treffer van de middag.

Het slot kwam van Haddouti die vanuit de counter kon toeslaan en de 4-1 binnenschoot. Daarna was het direct klaar en blies Sander de Brito Roque voor het laatst die middag op de fluit. De Blauwen lieten het in de tweede helft totaal afweten en gaven daarmee de wedstrijd helemaal uit handen. De blik gaat nu op het restant van het seizoen. Eerst is er een week geen competitievoetbal. Zaterdag zullen de Blauwen wel een oefenwedstrijd spelen op de Blauwe zijde van de Westmaat. De week daarop komt TEC uit Tiel op bezoek.