Skip to main content

De Blauwen hebben de eerste competitiewedstrijd na de winterstop niet weten om te zetten in een winstpartij. Tegen Jong Sparta ging Spakenburg onderuit met 3-1.

Chris de Graaf begon met de volgende elf spelers: Damen, Volkert, Artien, Werkman, Verhagen, Koelewijn, Veenhoven, Vink, Admiraal, De Ruiter en Van der Linden

De eerste twintig minuten liet Spakenburg zien dat het gekomen was om de drie punten mee naar huis te nemen. Meerdere aanvallende combinaties werden opgezet, maar het doel werd of niet gevonden of de inzetten mistten wat kracht waardoor goalie Schoonderwaldt gemakkelijk kon opruimen.

In minuut 28 kwam Jong Sparta eruit en was het gelijk raak. Mehmet Yuksel stak Jerrel Hak goed weg en de rappe aanvaller wist vanaf de zijkant de bal in de verre hoek te plaatsen. Voor rust kreeg Spakenburg nog twee mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar zowel de inzet van Maurice de Ruiter in de 35e minuut als die van Wimilio Vink in de 44e minuut waren recht op de keeper af.

Zo ging Spakenburg, ondanks het betere spel, rusten met een achterstand.

Chris de Graaf greep direct in tijdens de thee. Masies Artien, Vincent Volkert en Floris van der Linden werden achtergehouden en voor hen kwamen Dwayne Green, Koen Wesdorp en Vince Gino Dekker in de plaats. De wissels sorteerde vrij snel effect. In de 50e minuut was het de ingevallen Koen Wesdorp die fraai wist af te ronden. Luuk Admiraal veroverde de bal, gaf voor op Wesdorp en de middenvelder wist met een mooie curvebal de keeper te verschalken.

Lang konden de Blauwen niet genieten van de goal, twee minuut later was het pardoes alweer 2-1. Patrick Brouwer kon via een één-tweetje met Dylan van Wageningen de bal tegen de touwen werken. De snelle tegentreffer was een grote domper, want daarmee kon Spakenburg weer van vooraf aan beginnen.

De Blauwen kregen genoeg kansen om voor de tweede keer op gelijke hoogte te komen, maar telkens ontbrak het aan de afronding. Vanuit de counter wist Patrick Brouwer ook de derde goal binnen te schieten voor de Kasteelbewoners. Ook daarna had Spakenburg nog zicht op wellicht een punt, maar de aansluitingstreffer werd niet gevonden, laat staan de gelijkmaker.

Samenvatting

De wedstrijd eindigde dus in 3-1 en de Blauwen moesten zonder punten de bus in. Voor de positie op de ranglijst heeft de nederlaag niets gedaan, Spakenburg staat nog steeds zevende in de Jack’s League.

Aanstaande zaterdag spelen de Blauwen tegen Kozakken boys. Bij deze wedstrijd zijn geen uitsupporters welkom. Er zal geen verkoop aan de poort zijn. Om de wedstrijd te bezoeken heb je een Blauwe ledenpas of sponsorpas nodig.

Kozakken Boys heeft via Southfields en Eyecons een livestream aangevraagd. Deze zal tegen betaling te zien zijn via de website van Eyecons. De wedstrijd op de Blauwe zijde van de Westmaat zal beginnen om 15:00 uur, tot dan!