Skip to main content
​De Blauwen hebben de lange reeks van nederlagen tegen AFC doorgezet. In de thuiswedstrijd kwam de ploeg uit de hoofdstad al snel op voorsprong, de Blauwen zochten daarna de gelijkmaker, maar kreeg vlak voor tijd nog de tweede tegentreffer te verwerken. 
​Loenen begon met de volgende elf spelers: Alessandro Damen, Nick Verhagen, Koos Werkman, Youri, Koelewijn, Vincent Volkert, Hero van Lopik, Dwayne Green, Koen Wesdorp, Vince Gino Dekker, Maurice de Ruiter en Floris vd Linden. 

Vroege achterstand

Spakenburg kende een zwakke openingsfase en liet AFC het spel maken. Even kwam Spakenburg al goed weg in de vierde minuut, maar drie minuten later was het alsnog raak. Koelewijn maakte een fout en Claver kon de bal overnemen. Claver gaf vervolgens goed en laag voor op de inlopende Ignacio. De goalgetter van AFC kon vervolgens de bal eenvoudig binnenwerken en de roodzwarten op voorsprong zetten. 

Spakenburg herpakt zich

De ploeg van Loenen herpakte zich na de tegentreffer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Even dacht Spakenburg aan een pingel, maar na het vloeren van De Ruiter klonk er geen fluitgeschal. De Ruiter zou vaker voor gevaar zorgen en speelde een prima wedstrijd, maar kwam helaas niet tot scoren. Zo had hij in de 40e minuut een kans en vlak voor het rustsignaal had hij de bal binnen moeten kopen, maar zijn kopinzet was een te gemakkelijke prooi voor Van Zetten.

Als je zelf niet scoort…

In de tweede helft gingen de Blauwen weer verder waar ze gebleven waar. In de rust was Green achtergebleven en mocht Veenhoven binnen de lijnen komen. De Blauwen kregen wederom kansen, maar de nul op het scorebord verdween niet. Veenhoven kon niet goed genoeg afdrukken doordat de bal net iets achter hem kwam, De Ruiter zag zijn schot geblokt en Volkert raakte, op aangeven van Dekker, de bal niet lekker.
AFC scoorde nog wel op slag van de blessuretijd. Damen kon de eerste inzet nog pareren, maar de rebound van Visser was de goalie te machtig. Daarmee werd de eindstand op 0-2 bepaald.

Volgende wedstrijden

De eerstvolgende wedstrijd is het bekerduel tegen TEC op woensdagavond 19 oktober om 20:00 uur. Aanstaande zaterdag heeft Spakenburg rust. De competitie zal weer hervat worden op 29 oktober. Dan zal Spakenburg afreizen richting Groesbeek voor het treffen met De Treffers.