Skip to main content

Spakenburg wint van Quick Boys door penalty

Spakenburg en Quick Boys vochten het uit op een winderig en fris sportpark Nieuw Zuid. Een enkele treffer vanaf de stip bracht de Blauwen de overwinning. Door de winst op Quick Boys heeft Spakenburg zijn positie in het linkerrijtje verstevigd. Door het verlies van De Treffers en het gelijke spel van de Kon. HFC staan de Blauwen nu op plek 7.Spakenburg begon gretig. In de vijfde minuut kon Sterling alleen op de goal af, zijn schot belande echter op de paal en daarmee bleef een vroege openingstreffer uit. Sterling zou sowieso voor veel dreiging zorgen, maar een treffer zou hij niet maken. In de eerste helft schoot de soms ongrijpbare Sterling twee keer over en in de tweede helft had hij de 2-0 op de schoen, maar had hij zijn vizier niet op scherp staan.In de tweede helft was het allemaal wat minder aan Spakenburgse zijde. De kansen waren vooral voor Quick Boys, maar de goal viel niet voor de ploeg die de degradatiezone probeert te ontlopen. In de 49e minuut kreeg Jansen een goede kopkans, maar Ter Wielen bracht redding. Na een uurtje deed de Blauwe goalie dat weer op een kopbal van Bloemendaal vanuit een corner.Nog steeds 0-0 dus, maar daar kwam in een uitbraak van Spakenburg verandering in. In de 75e minuut stoomde Sterling op tot in de 16. Daar werd hij gevloerd en de dienstdoende leidsman wees daarop naar de stip. De eerlijkheid dient te zeggen dat hij dat twee keer naliet aan de andere kant. In de eerste helft had Spakenburg niets te klagen bij twee discutabele momenten waarbij hands werd geclaimd door de ploeg van Grünholz.

De penalty werd door Dekker feilloos benut en daarmee kwamen de Blauwen op een 1-0 voorsprong te staan. Die voorsprong kwam niet echt meer in gevaar, het had namelijk zelfs nog 2-0 moeten worden, maar Sterling schoot een grote kans, zoals eerder gezegd, over.

Spakenburg won dus voor de tweede keer dit seizoen van Quick Boys en daardoor kan Spakenburg voorzichtig naar de top 5 kijken.

Volgende week wacht de Koninklijke HFC en barst een strijd los om een de weg naar de top 5. Tot dan!