Skip to main content

 De Echte HKS

Samen werken, samen bouwen, is een welbekende zin uit ons clublied.

Van jongs af aan loop ik al bij onze mooie vereniging en heb sindsdien de club zien groeien. Met de bouw van de sporthal, het Joop van Leeuwen Home, de nieuwe zittribune en diverse andere projecten. Overal waar ik kom en bij iedere gelegenheid – zoals verjaardagen, vakanties – vertel ik iedereen wat een ontzettende topclub we hebben en zijn. Met trots vertel ik over ons leger aan trouwe vrijwilligers die allemaal hun vrije uren steken in de club, belangeloos op de achtergrond of in een bestuurlijke functie op de voorgrond. Door Samen te werken en Samen te bouwen, hebben we in die 90 jaar wat moois gemaakt van onze Club.

Spakenburg de mooiste van het land, er is bij ons van alles aan de hand, is een welbekende zin uit één van onze strijdliederen tijdens de wedstrijd. Vanaf mijn 16e bezoek ik de wedstrijden van ons eerste elftal. In die ruim 20 jaar dat ik mee ga, is er zeker van alles aan de hand geweest bij de club. Negatieve dingen (denk aan diverse opstootjes, waarbij ondergetekende ook niet altijd heilig was), de financiële malaise door de bouw van onze zittribune, de affaire met Ricky van de Berg die een boottochtje maakte naar Engeland en wie kent niet de bekende saunaboys? En het ergste van alles: de degradatie.

Gelukkig hebben we ook veel positieve dingen mogen meemaken. Wie vergeet er nou dat we de buren twee keer dik versloegen in één seizoen met 1-5 en 7-1, of de titels die we hebben behaald, zoals die fantastische in het stadion van Volendam. Promotie terug naar de Tweede Divisie of de degradatiewedstrijd die we wonnen in Rijssen tegen ACV. Wat een feest was dat, alsof we de titel binnengehaald hadden.

HKS

Alle bovenstaande hoogte- en dieptepunten hebben we gevierd en overwonnen door en met de Echte HKS. De Echte HKS was en is er namelijk op ieder moment. Tijdens goede en slechte tijden, met mooi weer op zaterdagmiddag of met regenachtig weer op maandagochtend. Of ‘s avonds als iedereen ligt uit te puffen op de bank van weer een werkdag, vergaderen ze over onze club. Talloze mensen stoppen onbaatzuchtig uren in de club zodat wij – leden en supporters – weer kunnen genieten. Zodat wij weer samen hoogte- en dieptepunten (ze horen er helaas bij) kunnen meemaken. Die mensen zoals hierboven beschreven, dat is nou de echte HKS. Besef maar eens goed hoeveel mensen er dag en nacht in de weer zijn voor jouw club.

Tegen een klein groepje wil ik dan ook zeggen: Stop met het kapot maken van de club met werkelijk bizarre acties. Stop met het afbreken van wat in 90 jaar is opgebouwd. Stop met de grootste tegenstander van Spakenburg te zijn. Stop gewoon met die onzin.

Tegen de rest van de Club zou ik willen zeggen: steun je club, help elkaar en op naar de 100 jaar!

 

Marco Blokhuis