Skip to main content
Aankomende zaterdag zal Spakenburg weer een uitwedstrijd spelen. Vorige week bracht de bus ons naar Groesbeek, nu zal het team afreizen naar Rotterdam om daar tegen de jongelingen van Sparta te voetballen.
Jong Sparta
De tegenstander van zaterdag, Jong Sparta, staat momenteel op een hele mooie derde plek. De ploeg van Geert Arend Roorda heeft 26 punten en had daar 15 wedstrijden voor nodig. Dat is 1 wedstrijd meer dan de tegenstander van afgelopen weekend. De Treffers staan daarom om plaats twee. In de nek van de Spartanen hijgt ook nog AFC, dat 25 punten heeft, maar de ploeg uit Amsterdam heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. De spanning om de koppositie is overigens ver weg, Katwijk staat veilig en fier bovenaan met maar liefst 11 punten verschil.
Geheel in de lijn met de vaak frivool spelende Jong ploegen is de angel bij Jong Sparta het aanvallende spel, met 30 gemaakte goals staat het gedeeld op nummer 2 in de ranglijst van de meest scorende ploegen in de tweede divisie. Het deelt die plek, geheel toepasselijk, met Jong Volendam. De drang naar voren laat zich ook zien in het aantal tegengoals, met 24 geïncasseerde treffers is het de enige ploeg in de top 5 met meer dan 20 goals tegen.
Afgelopen weekend speelde de Kasteelheren een uitwedstrijd op zondag tegen de Koninklijke HFC. Daarin trok de Koninklijke aan het langste eind, Jong Sparta verloor met 2-1. Doelpuntenmaker voor de Spartanen was Marcus Scholten. De topscorer bij Jong Sparta is Afaker, hij is inmiddels goed voor 11 goals en staat daarmee slechts 1 goal achter op de aanvoerder van de ranglijst, onze eigen Floris vd Linden.

Voor de lange winterstop wist Jong Sparta met 3-1 te winnen van Quick Boys. 1 goal kwam toen van de voet van Madi en ook in die wedstrijd wist Scholten het net te vinden, hij nam 2 goals voor zijn rekening. De 19-jarige middenvelder heeft sowieso een belangrijk aandeel in het spel van de roodwitten, hij heeft ook 5 assists achter zijn naam en is dus zeker een speler om rekening mee te houden.

Spakenburg
Ook de Blauwen wisten afgelopen weekend niet te winnen. Tegen De Treffers wist de ploeg van Chris de Graaf geen vuist te maken. Een te gemakkelijk weggegeven tegengoal en zelf niet weten te scoren waren het recept voor de 1-0 nederlaag. In de tweede helft drongen de Blauwen wel iets meer aan, mede door een rode kaart aan de kant van De Treffers, maar het was allemaal niet krachtig genoeg om De Treffers maar een beetje te doen wankelen.
Doordat de ploegen onder Spakenburg, onder andere Kozakken Boys en IJsselmeervogels, ook niet wisten te winnen gebeurde er niet veel op de ranglijst en staat Spakenburg nog steeds op plek 13.
Voor de winterstop wist Spakenburg nog te winnen van de ploeg waar Jong Sparta afgelopen weekend van verloor. Op sportpark De Westmaat wist Spakenburg met 2-0 te winnen van de Koninklijke HFC. Beide goals kwamen van goalgetter Floris vd Linden. De clubtopscorer van Spakenburg en in de gehele competitie is zoals gezegd nog steeds diezelfde Floris vd Linden, ook al wist hij vorige week het net niet te vinden.

Gezien de eerdergenoemde statistieken van Jong Sparta is het voor Spakenburg extra opletten geblazen. Waar Jong Sparta 30 keer wist te scoren, moest Spakenburg al evenveel treffers uit het net vissen. Daartegenover staat dat de Blauwen met 25 gemaakte goals de meeste productieve ploeg in het rechterrijtje is na Jong Volendam.

Tijd, Plaats & Arbiter
​Het duel tussen Jong Sparta en SV Spakenburg zal uitgevochten worden op Het Kasteel. Kaarten zijn uitsluitend te koop via de ticketshop van Sparta Rotterdam. Het eerste fluitsignaal zal gegeven worden door scheidsrechter Gansner. Dit fluitsignaal zal klinken om 15:30 uur, tot dan!