Skip to main content
Vrijdag 12 november jl. zijn er tijdens de persconferentie van demissionair Premier Rutte en Minister de Jonge de nodige coronamaatregelen afgekondigd. Voor de voetbalsport betekent dit concreet met ingang van zaterdag 13 november jl. (v.a. 18.00 uur) het volgende:

  • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
  • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  • In de kantine is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine.
  • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
  • De kantine moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

Deze regels blijven voorlopig tot 4 december 2021 van kracht.

Daarnaast gelden er bij SV Spakenburg nog de volgende, aanvullende regels:

Van maandag tot en met woensdag blijven de kleedkamers dicht. Uitzonderingen hierop zijn de A-selectie en de teams die een vriendschappelijke (geen onderlinge) wedstrijd spelen. Zijn dat teams met spelers van 18 jaar en ouder? Dan zal er naar een CTB worden gevraagd.

Donderdagavond, wanneer traditioneel veel seniorenteams trainen, wordt in navolging van vorige week donderdag bij de hoofdingang van de Izaak Veerman Tribune naar het CTB gevraagd, uiteraard voor spelers van 18 jaar en ouder. De zij-ingangen blijven gesloten.

Op wedstrijddagen, zaterdag dus, zijn de kleedkamers open en zal alleen bij de teams vanaf O19 gecontroleerd worden op het CTB.

Voor de zaalvoetballers verandert er niets zij het dat ook hier geen publiek meer bij aanwezig mag zijn. Daar zijn de regels die vorige week golden nog altijd van toepassing:

Voor het zaalvoetbal op zowel de donderdag- als vrijdagavond in sporthal de Stormvogel is er voor sporters vanaf 18 jaar een CTB vereist. Op beide avonden zal bij het betreden van de sporthal de controle plaatsvinden. Geen geldige QR code? Dan mag er helaas niet worden gespeeld.

Bestuur SV Spakenburg