Skip to main content

Pijpers Bronbemalingen B.V. is een bloeiend bronbemalingsbedrijf en gevestigd in Nijkerk. Bij het bijna 100-jarige familiebedrijf is in 2021 de vierde generatie aan het roer gekomen.  Anno 2021 zijn er 27 mensen werkzaam en wegens uitbreiding van de werkzaamheden, heeft het bedrijf nog een aantal vacatures open staan. Eind 2018 is Pijpers de markt opgegaan om bij te dragen aan de groeiende markt van duurzame warmte. Met veel enthousiasme, accuratesse en volgens de laatste kwaliteitsnormen doet het bedrijf boorwerkzaamheden ten behoeve van het aanleggen van gesloten bodemenergiesystemen.

Van bouwbedrijf tot specialist in bronbemalingen

Begonnen als bouwbedrijf, schakelde Pijpers vanaf 1952 geleidelijk over naar het aanleggen van verschillende systemen van bronbemalingen. Later zijn hier ook bronboringen, infiltratiebronnen en waterzuiveringssystemen aan toegevoegd.

Veiligheid voorop

De werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend. Van kleine, kortdurende bronbemalingen voor rioolaansluitingen tot langdurige, grote bronbemalingen voor grote ‘kunstwerken’. Denk aan parkeerkelders, tunnels, viaducten en meer. Veiligheid staat hierbij altijd voorop, met de VCA * certificering als waarborg.

Kwaliteit en service

De focus van Pijpers Bronbemalingen B.V. ligt bij het leveren van kwaliteit en service aan de klanten. Dit kunnen zij bieden dankzij scholing en de jarenlange ervaring. Niet alleen op kantoor, maar ook in het veld bij de werknemers. De expertise wordt dagelijks toegepast in de projecten. Zowel in de uitvoeringsfase als op het gebied van advisering.

De service wordt gegarandeerd door vier pijlers. Om te beginnen bij de kennis en ervaring, waarmee de klant geadviseerd wordt. Verder beschikt Pijpers over een open bedrijfscultuur met korte lijnen, waardoor snel en gemakkelijk geschakeld kan worden. Daarnaast kan door de moderne en efficiënte werkplaats tijdig en op veel manieren ingespeeld worden op al uw vragen. Tenslotte kunt u het bedrijf 24/7 bereiken bij problemen. Dit kan via de storingsdienst, die bestaat uit gecertificeerde en goed opgeleide monteurs.

Innovatie, research en ontwikkeling

Complexe problemen vragen om inventieve oplossingen. Door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling, speelt het bronbemalingsbedrijf in  op elk terrein van specifieke vragen van klanten. Pijpers Bronbemalingen breidt het aanbod steeds uit met pompen volgens de nieuwste technologieën.