Skip to main content

Spakenburg gaat zich, na de sensationele bekerzege, opmaken voor een “gewone” wedstrijd. In de competitie neemt de ploeg van Chris de Graaf het op tegen de ploeg van Dogan Corneille. 

Excelsior Maassluis

De Tricolores staan momenteel op de elfde plaats in de Jack’s League. Na 21 wedstrijden heeft Excelsior Maassluis 26 punten met een doelsaldo van 30 om 38. Afgelopen weekend werd een negatieve serie van acht wedstrijden zonder overwinning doorbroken. Tegen IJsselmeervogels aan de rode zijde van De Westmaat kwam Exc. Maassluis meerdere keren op voorsprong. Eerst via een penalty die benut werd door oud-IJsselmeervogels speler Pieter Langedijk. Na rust werd de voorsprong tenietgedaan door een snelle treffer van Blel. Vanuit een hoekschop wist Bram Wennekers de 1-2 op het scorebord te zetten, maar ook deze voorsprong werd weer uit handen gegeven. Sanchez Angulo scoorde in de 69e minuut en zo ging de wedstrijd een spannende slotfase in. Excelsior Maassluis trok aan het langste eind en scoorde, weer vanuit een standaard situatie, de nu winnende treffer. Een vrije trap belandde bij Pieter Langedijk. De oud-prof plaatste de bal met een pass dwars door de 16 heen bij de ingevallen Dave van Delft. Van Delft haalde verwoestend uit en schoot de bal strak in de kruising en daarmee was het pleit beslecht.

Drie belangrijke punten en een stapje weg van de degradatiezone voor de ploeg van Corneille. De overwinning was, zoals gezegd, ook welkom na vijf nederlagen en drie gelijke spelen. Bij de ploeg uit Maassluis is de opvallende topscorer Pieter Langedijk. Waar hij vorig jaar amper aan scoren toekwam bij IJsselmeervogels, is hij nu al goed voor dertien treffers en zes assists en staat hij daarmee in de top drie van de algehele ranglijst in de Jack’s League. Het gat met de nummer twee is direct een grote, Gabri Urbanus heeft vier treffers achter zijn naam staan.

Spakenburg

De Blauwen staan in de competitie op de negende plaats met 28 punten. Afgelopen weekend werd er een puntje bij gesprokkeld door het gelijke spel tegen FC Lisse. Na een 2-0 achterstand deed invaller Kroonenberg de wedstrijd kantelen. Eerst door zelf te scoren op aangeven van Floris van der Linden en daarna door zelf de assist te geven op Van der Linden. In de competitie staat Van der Linden door zijn goal op acht treffers in totaal en is daarmee de clubtopscorer.

Uiteraard gaat de aandacht nu vooral uit naar de doordeweekse zege op Katwijk. In de achtste finale van de KNVB-Beker zou er sowieso een winnaar komen. In de eerste helft was Spakenburg oppermachtig en greep het Katwijk bij de keel. Meerdere kansen waren er te noteren en in de 36e minuut was het raak! Floris van der Linden wist de bal gericht de hoek in te koppen op aangeven van Wimilio Vink. De volledig Blauwe Westmaat ontplofte en Spakenburg stond verdiend op voorsprong. Het doelpunt van Floris van der Linden is alweer zijn vierde goal in de KNVB-bekercompetitie.

In de tweede helft draaide het spelbeeld om en was het Katwijk dat het spel dicteerde. Vooral de ingevallen en de volgend jaar in het Blauw spelende Mukhtar Suleiman zorgde voor veel dreiging en snelheid in het spel van Katwijk. Het was dan ook uitgerekend hij die voor de assist zou zorgen. Zijn voorzet belandde bij Killian van Mil die de bal achter de doellijn wist te frommelen. Het was ijzig stil op De Westmaat, maar de kantine in Katwijk zal zeker in feestvreugde zijn uitgebarsten.

Direct na de gelijkmaker kreeg Katwijk een hele grote kans op de 1-2, maar de inzet via het hoofd van Robin Schulte ontbrak het wat aan kracht en richting en daarom kon Alessandro Damen de bal opruimen. Het laatste half uur werd wat meer een steekspel waar beide ploegen wat voorzichtiger waren in hun spel. Vlak voor tijd kreeg Luuk Admiraal nog een mogelijkheid om in de 16 uit te halen, maar de bal werd nog weggewerkt door de Katwijkse verdediging voordat het echt gevaarlijk kon worden.

De verlenging liet hetzelfde spelbeeld zien als het laatste half uur in de reguliere tijd. Hier was het Mercera die nog een goede kans om te koppen kreeg. Dat deed de ingevallen aanvaller ook, maar de bal kwam op de bovenkant van het hoofd terecht en vloog daarmee ver over de goal heen. De uitstekend fluitende Bas Nijhuis maakte aan het veldspel een einde na 120 minuten spelen en twee goals verdeeld over beide kanten. Spakenburg en Katwijk moesten de beslissing laten vallen via een penalty shoot-out.

Spakenburg mocht als eerste aanleggen en deed dat uiteraard via aanvoerder Floris van der Linden. De spits die ook al twee strafschoppen tegen Groningen verzilverde deed dat via een strak in de hoek geplaatste bal. Ook bij Katwijk ging de nummer 9 als eerste achter de bal staan en Tim Freriks schoot op dezelfde wijze de bal langs Damen. Nu was het de beurt aan de rasechte Spakenburger Hero van Lopik en hij schoot de bal fantastisch in de rechterbovenhoek. Ook Rick van der Meer ging voor een schot op rechts, maar hij zag zijn inzet uiteenspatten op de paal. Vincent Volkert schoot daarna zijn stipper onberispelijk binnen. De druk was hoog bij Katwijk en nog een fout zou eigenlijk al fataal zijn.

Robin Schulte, die de grote kans op de 1-2 nog had gemist, liep naar de penaltystip om aan te leggen. Alessandro Damen nam positie, de bal vertrok van Schultes voet naar de linkerkant, Damen vloog dezelfde richting op en met een reflex sneller dan Lucky Luke werkte hij via de hand de bal over de Blauwe goal! Nu moest Spakenburg zelf nog één keer raakschieten om vroegtijdig in de reeks het doek te doen laten vallen. Makkelijk gezegd, maar ga er maar aanstaan met bijna 4000 bloedzenuwachtige Blauwe supporters wiens ogen allemaal op jou gericht staan. Luuk Admiraal mocht het gaan doen, nam de aanloop vanaf links en schoot ook strak in de linkerhoek! De kolkende Westmaat stroomde over en de supporters bewogem zich als een Blauwe golf over het veld. De helden van de avond gingen de lucht in en het bleef nog lang onrustig op de Blauwe zijde van De Westmaat.

Head-to-Head

In de thuiswedstrijd van dit seizoen verloor Spakenburg onnodig in de dying seconds van de wedstrijd. Pieter Langedijk scoorde toen de 0-1. Vorig seizoen werd het in de thuiswedstrijd 4-2 voor de Blauwen. In een spetterende eerste helft wist Spakenburg al vier keer te scoren door goals van Eindhoven en Schilder en twee goals van Van der Linden. Daarna deden Van Delft en Urbanus nog wat terug in de tweede helft. In de return waren de rollen omgedraaid. In de eerste helft stond het al 3-0 voor de Tricolores via treffers van Fonseca, Van den Berg en Ouali. In de tweede helft deed Urbanus ook nog een duit in het zakje. Waar Excelsior nog wat terug deed op de Westmaat kwam Spakenburg niet tot scoren op sportpark Dijkpolder en daarmee verloren de Blauwen afgetekend met 4-0.

 

De eerdere uitslagen van de seizoenen ervoor waren:

16-11-2019 | Spakenburg – Exc. Maassluis | 1-0 | ⚽ Dekker
04-05-2019 | Spakenburg – Exc. Maassluis | 0-2 | ⚽ Sylla & Blij
06-10-2018 | Exc. Maassluis – Spakenburg | 1-2 | ⚽ Vreekamp, Kruithof & Vd Sande
04-03-2017 | Spakenburg – Exc. Maassluis | 2-1 | ⚽ Van Ooijen, Ahrens & Ties
19-11-2016 | Exc. Maassluis – Spakenburg | 1-1 | ⚽ Vd Berg & Buijtenhuis

Tijd, plaats, arbitrage & feest!

De wedstrijd in Maassluis staat onder leiding van Jaafar Aafouallah die eerder dit seizoen De Treffers uit floot. Zijn assistenten zijn Robert Kunst en Jaimy Pleijte. De vierde official is Ramon Westhoff. Het duel vangt aan om 14:30 uur, tot dan!