Skip to main content

Spakenburg zal het zaterdag gaan opnemen tegen AFC. Na de uitschakeling in de KNVB-Beker tegen PSV in de halve finale kan de blik weer volledig gericht worden op de competitie. De mannen van Chris de Graaf zijn nog niet uitgespeeld, er moeten nog de nodige punten gepakt worden om niet onverhoopt in de gevarenzone te belanden. 

Amsterdamsche Football Club

De ploeg in het rood-zwart staat aan kop in de Tweede Divisie en is vol verwikkeld in de titelstrijd met Katwijk, Rijnsburgse Boys en eventueel HHC Hardenberg als outsider. AFC staat op 57 punten, Katwijk heeft 55 punten, Rijnsburgse Boys volgt met 54 punten en de Hardenbergers lijken met 50 punten uitgespeeld te zijn, maar hebben nog een inhaalwedstrijd tegen TEC tegoed.

De mannen van Benno Nihom hebben richting het einde van de competitie een iets mindere fase. Nadat er daarvoor uit veertien wedstrijden 36(!) punten werden gehaald. Eind februari werd er echter met 3-1 verloren van titelconcurrent Katwijk en ook de week daarna ging het mis tegen de Koninklijke HFC toen er op eigen veld werd verloren met 1-4.

Tegen Jong Sparta leek het ook mis te gaan toen het binnen no-time 2-0 stond voor de Spartanen. De Amsterdammers knokte zich echter terug tot een 2-3 overwinning. Tegen Kozakken Boys werd vervolgens met 1-0 gewonnen en afgelopen weekend bleven Lisse en AFC steken op een 0-0 gelijkspel.

De topscorer bij AFC is oud-prof Melvin Platje met elf treffers en drie assists. In zijn kielzog zit Raily Ignacio met negen goals en acht beslissende passes. De nummer drie bij de Amsterdammers is Splinter de Mooij met acht doelpunten en twee assists achter zijn naam.

Spakenburg

De Blauwen staan momenteel op de tiende plaats en dat is volgens vrijwel iedereen een te lage klassering voor dit Spakenburg. Afgelopen weken waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Tegen Scheveningen en Quick Boys werd er verloren en thuis werd er tegen hekkensluiter OFC gelijkgespeeld met een teleurstellende 1-1 eindstand. Tijd dus om de nodige driepunter weer eens bij te schrijven.

Afgelopen dinsdag kwam Spakenburg ook in actie en niet in zomaar een wedstrijd! Het was de halve finale van de KNVB-beker en PSV kwam op bezoek op de Blauwe zijde van de Westmaat. Spakenburg hield goed stand, maar moest vlak voor tijd dan toch een tegentreffer incasseren vanuit een corner. De corner werd doorgekopt en binnen gewerkt door Gutiérrez. Zonde, want de rust opzoeken met een 0-0 ruststand had de Eindhovenaren wellicht zenuwachtig gemaakt.

Na de thee stond het, voordat je met de ogen kon knipperen, alweer 2-0. Xavi Simons gaf een mooie assist op de lopende Patrick van Aanholt die vanuit de 16 ineens uithaalde en daarmee Alessandro Damen kansloos liet. Gezien de krachtsverhoudingen en het kwaliteitsverschil leek daarmee de wedstrijd beslecht en was het wachten op een verdere uitloop van PSV. De derde goal viel ook, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor het verstrijken van een uur speeltijd, in minuut 59, was daar het moment van de wedstrijd. Dwayne Green nam een afgeslagen bal aan en bedacht zich geen moment, hij schoot de bal, het leer vloog en daalde prachtig tegen het net van de goal. De Blauwe Westmaat ontplofte door de schoonheid van de goal en het feit dat Spakenburg weer terug in de wedstrijd zat. In de tien minuten erna leek PSV wat aangeslagen, maakten de mannen van Chris de Graaf aanstalten om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar bleven de echt grote kansen uit.

Vlak voor tijd had Joel Drommel nog moeite met een inzet van Wimilio Vink en kreeg Green vanuit een vrije trap de bal aangespeeld om het eerdere kunstje nog een keer te flikken, maar zijn prima inzet ging over de goal. PSV speelde de wedstrijd volwassen uit, viel zelfs terug op tijdrekken in de blessuretijd en dat mag Spakenburg zich als een compliment aanrekenen. Het grote PSV won, maar David had zich goed staande gehouden en kranig verweerd. De Blauwe helden konden trots het strijdtoneel verlaten.

Vanaf deze kant nog bedankt voor het fantastische bekeravontuur en ook net zoveel dank naar alle vrijwilligers die deze prachtige avonden mogelijk hebben gemaakt!

Head-to-Head

Spakenburg en AFC hebben in het laatste decennia al heel wat duels met elkaar uitgevochten. Waar je tot nu toe de klok op gelijk kon zetten is dat AFC telkens als winnaar uit de bus kwam. Dit seizoen verloren de Blauwen op eigen veld met 0-2.

Vorig jaar gingen de Blauwen er hard af op sportpark Goed Genoeg. De 5-1 nederlaag betekende toen het congé van trainer Eric Meijers. In de return was de uitslager kleiner en werd het 1-2 in het voordeel van de Amsterdammers.

 

De eerdere resultaten uit de vorige seizoenen zijn:

06-10-2020 | Spakenburg – AFC | 0-1
25-01-2020 | AFC – Spakenburg | 2-0
31-08-2019 | Spakenburg – AFC | 2-4
02-02-2019 | Spakenburg – AFC | 1-2
01-09-2018 | AFC – Spakenburg | 1-0
25-03-2017 | AFC – Spakenburg | 2-1
01-10-2016 | Spakenburg – AFC | 1-2

Tijd, plaats, arbitrage

Het duel op sportpark Goed Genoeg staat onder leiding van Erwin Blank. Zijn assistenten zijn Michael Rasch en Robert Leenstra. De vierde official is Jorg Ordelmans. Alles zal in gang worden gebracht door het eerste fluitsignaal om 15:00 uur, tot dan en FORZA BLAUWEN!