Skip to main content

Afgelopen weekend werd door de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) van SV Spakenburg voor de 34e keer het pupillenkamp georganiseerd. De deelnemende teams waren de smurfen en de jongens- en meidenteams van onder 08 t/m onder 12. Het pupillenkamp is altijd weer een jaarlijks hoogtepunt voor zowel de vereniging als voor de Jeugd Activiteiten Commissie. Dit jaar was het weer een bijzonder geslaagde editie met 180 deelnemers, 120 vrijwilligers, twaalf legertenten, spectaculaire spellen, mooie prijzen, het kampvuur en een overvol spannend en sportief programma.

Vrijdagmiddag omstreeks kwart over drie stond alles gereed. Op de zonovergoten Blauwe kant van De Westmaat stond het tentenkamp met de legertenten, feestverlichting, de spullen voor het kampvuur en de spellen voor het spellenparcours klaar. De eerste ouders en deelnemers waren al bezig met het opblazen van de luchtbedden en het klaarmaken van de slaapplekken in de tenten. Een uurtje later, omstreeks 16.15 uur, werd het kamp geopend door Tony Offringa, voorzitter van het JAC. Nadat de Blue Symphony was gezongen en de rookpotten waren gedoofd kon het pupillenkamp 2023 echt beginnen!

Na de opening werd er gestart met het spellenparcours. Met onder andere een grote stormbaan van 27 meter, een groot opblaasbaar dartbord, punten schieten en een shoot-out was er genoeg sportief vermaak voor de Blauwe jeugd. Tijdens de pauze was er voor iedereen een portie heerlijke kibbeling te verkrijgen bij de viskraam van Vishandel Hopman. Het middagprogramma werd afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij mooie bekers te bemachtigen waren. In de avond werd onder begeleiding van DJ Roy flink gefeest en bleven sommige pupillen dapper urenlang op bij het kampvuur.

Na een korte nacht onder leiding van de nachtwachten stonden de volgende morgen tijdens het ontbijt de velden voor het 4-tegen-4-toernooi al klaar. Alle deelnemers werden ingedeeld in landen en konden gaan beginnen aan het dagprogramma. De pupillen moesten even wakker worden, maar al vroeg was het enthousiasme weer groot. Fanatiek werd er gestreden om de zo felbegeerde gekleurde medailles. Tegen het middaguur kwam het 4-tegen-4-toernooi ten einde en was het tijd voor de lunch. Nadat alles was opgeruimd, werd begonnen met de prijsuitreikingen. Voor alle deelnemers was er een mooie medaille. Na de prijsuitreiking kregen alle deelnemers nog een goed gevulde verrassingszak, sommige met een gouden ticket, zij kregen een shirt van de halve bekerfinale!

Het tweedaagse pupillenkamp heeft als doel de onderlinge contacten en het clubgevoel op een creatieve voetbalwijze te verstevigen. Daarnaast vindt SV Spakenburg het belangrijk haar jeugd meer te bieden dan alleen een wedstrijd op zaterdag en trainen in de week. Genoeg redenen voor het organiseren van een dergelijke activiteit. Gezien de vele positieve reacties tijdens en na afloop van het kamp zijn ook dit jaar deze doelstellingen weer bereikt.

De Jeugd Activiteiten Commissie van SV Spakenburg kan weer terugkijken op een zeer geslaagd pupillenkamp en wil alle sponsors, teamleiders, koffiedames, nachtwachten, spelleiders, kantinepersoneel, tentenbouwers, de rekenkamer, de scheidsrechters en alle andere vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet. Zonder hen zou een dergelijke activiteit niet mogelijk zijn. Samen werken, samen bouwen, dat is de kracht van onze Blauwen!

PUPILLENKAMP IN BEELD

Sfeerbeelden van de UKKIES-dag en het JAC pupillentournooi van SV Spakenburg op zaterdag 3 juni 2023.