Skip to main content

Frank Hartog is bezig aan zijn laatste weken als bestuurslid commerciële zaken en voorzitter van de sponsorcommissie bij SV Spakenburg. Na vijf succesvolle jaren op commercieel gebied, geeft hij vanaf komend voetbalseizoen het stokje over. “De groei van mijn eigen bedrijf zorgt ervoor dat ik in ‘tijdnood’ kom en daarmee de sponsoren van Spakenburg niet meer de aandacht kan geven die ze verdienen.”

 

Nadat hij al de nodige activiteiten op commercieel gebied verrichtte voor de Blauwen, nam Frank Hartog vijf jaar geleden zitting in het bestuur van de vereniging. Als nieuw bestuurslid commerciële zaken wist hij destijds niet dat één van de meest uitdagende periode voor hem – en de wereld –  zou liggen. “Ja, de coronaperiode is een onzekere periode geweest. Het is dan ook bewonderenswaardig dat de sponsoren onze vereniging ook in die lastige tijden door dik en dun zijn blijven steunen. De loyaliteit onder onze sponsoren is sowieso altijd al erg groot en wil hen daarvoor dan ook hartelijk danken”, blikt Frank terug.

 

Een dank gaat ook uit naar de leden van de sponsorcommissie, andere vrijwilligers en de supporters van de Blauwen. Frank: “Net als in het veld hebben we als team samengewerkt en mooie prestaties neergezet. Regelmatig kreeg ik en leden van de sponsorcommissie een tip om een bedrijf als nieuwe sponsor te benaderen, waarna we die voorzet hebben kunnen inkoppen.” Dat heeft geleid tot een hoogtepunt. “Ja, het komend voetbalseizoen starten we met een recordaantal nieuwe sponsoren. Als sponsorcommissie mogen we daar hartstikke trots op zijn.”

 

Na vijf intensieve jaren, waarin hij met plezier aan de slag is geweest voor SV Spakenburg, heeft Frank besloten de commerciële activiteiten over te dragen. Gesprekken daarover worden momenteel nog gevoerd, waarbij naar verwachting zeer binnenkort zijn opvolger bekend wordt gemaakt. “Waarom ik stop?”, herhaalt Frank de vraag. “Simpelweg omdat mijn onderneming steeds meer tijd vergt en ik daardoor steeds verder in een spagaat geraak. Op termijn gaat dat ten koste van de aandacht die de sponsoren van de Blauwen verdienen. Dat wil ik voorkomen, omdat de sponsoren en de club mij daarvoor te lief zijn.”