Skip to main content
In het jaar dat SV Spakenburg 90 jaar wordt, begint HAPAM aan het twintigste jaar als hoofdsponsor van de jeugdafdeling van de Blauwen. HAPAM, onderdeel van de Van Halteren Groep, heeft het sponsorcontract namelijk met drie jaar verlengd. “We vinden het mooi om te zien dat er veel aandacht is voor het jeugdvoetbal bij SV Spakenburg”, zegt Izaak Veerman, directeur bij de Van Halteren Groep.

 

HAPAM is een technisch bedrijf en onder meer actief met hoogspanning scheiders voor hoogspanningsomgevingen. Een bloeiende en groeiende organisatie, die al jarenlang is verbonden aan SV Spakenburg. In het seizoen 2001 / 2002 is HAPAM hoofdsponsor geworden van de Blauwe jeugdafdeling. “Waarom? Omdat we allereerst de Blauwe jeugd een warm hart toedragen. Dat is altijd zo geweest en ook de reden dat het contract al meerdere keren is verlengd”, aldus Izaak Veerman. “Wij vinden het mooi om te zien dat er veel aandacht is voor het jeugdvoetbal. Samen met de club hebben we het mogelijk gemaakt dat alle smurfen een volledige set kleding krijgen en dat is natuurlijk uniek. Niet alleen in onze gemeente, maar ook daarbuiten! De overige teams in de jeugdafdeling lopen er ook allemaal goed gekleed bij en dat draagt bij aan de uitstraling van onze mooie club. Het is geen geheim dat we Blauw zijn, met het sponsoren van de jeugdafdeling willen we een steentje bijdragen aan onze mooie club. Ja, we sponsoren dus uit clubliefde.”

 

Meer plezier en betere spelers
Izaak signaleert met tevredenheid dat in de afgelopen jaren meer aandacht wordt besteed aan de jeugdopleiding. “De training van de voetballertjes in de onderbouw is verbeterd. Dit brengt meer plezier voor alle spelers en zorgt ervoor dat er betere spelers met Blauw DNA in de bovenbouw komen. De ambitie van SV Spakenburg om met de bovenbouw zo hoog mogelijk te willen spelen met een zo Blauw mogelijk gezicht ondersteunt HAPAM volledig. “Daarnaast zien we dat de club ook aandacht heeft voor de niet-selectie teams in de bovenbouw en dat is minstens zo belangrijk. Gezelligheid en plezier voor iedereen staan hier voorop ”

 

Ukkie- en Smurfenvoetbal
In de afgelopen jaren zijn er dus veel mooie ontwikkelingen te zien. Bijzonder trots is Izaak op de organisatie van het Ukkie- en Smurfenvoetbal. “Als je op zaterdagochtend al die kleine voetballertjes op het hoofdveld ziet, is dat wel echt iets moois! Daarnaast blijft het fantastisch als er jeugdspelers doorbreken in het eerste. Dat is een aantal jaar minder geweest, maar er zijn nu weer enkele spelers die regelmatig spelen. Verder bestaat de A-selectie uit een groot aantal spelers die ‘eigen kweek’ zijn. Kortom, ik denk dat we met z’n allen best trots mogen zijn op onze jeugdafdeling.”