Skip to main content

Vince Gino Dekker gaat voetbaljaargang 2022-2023 aan zijn vierde seizoen bij SV Spakenburg beginnen. De 25-jarige aanvaller heeft zijn contract bij IJsselmeervogels laten ontbinden en vervolgens een nieuwe verbintenis voor drie seizoenen getekend bij de Blauwen.

Eind vorig jaar nam Vince Gino de beslissing om SV Spakenburg na drie seizoenen te verlaten. Met pijn in zijn hart, omdat hij bij die aankondiging ook aangaf het geweldig naar zijn zin te hebben bij de Blauwen. Zijn keuze was destijds gebaseerd op sportieve gronden, omdat de buitenspeler dacht dat hij niet goed in het spelsysteem van de nieuwe hoofdtrainer Patrick Loenen zou passen. Een beslissing die destijds alleen maar teleurstellingen heeft opgeleverd, zowel bij de technische commissie als de technische staf, maar ook bij de speler zelf, omdat hij eigenlijk een langer verblijf op de Blauwe zijde van de Westmaat voor ogen had.

Constructieve gesprekken
De assistkoning van de Tweede Divisie (21 assists) kwam na enkele goede gesprekken met Patrick Loenen en de technische commissie tot de overtuiging dat hij volgend seizoen wel degelijk van grote waarde kan zijn voor Spakenburg en besloot daarom alsnog zijn contract te verlengen. De technische commissie is blij dat Dekker alsnog besloten heeft om de club trouw te blijven. ‘We wilden heel graag met Gino verlengen, omdat hij heel goed bij de club past en tot de beste aanvallers van de tweede divisie behoort. Met zijn exceptionele kwaliteiten is hij een plaag voor iedere verdediger. Zijn voorzet met zowel links als rechts is ongeëvenaard en daardoor brengt hij zijn teamgenoten zeer regelmatig in scoringspositie.

Vince Gino geeft aan dat hij opgelucht is dat de knoop eindelijk doorgehakt is en dat hij bij Spakenburg blijft. ‘Ik heb het vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam, in oktober 2019, ontzettend naar mijn zin gehad bij Spakenburg en heb het plezier in het spelletje weer teruggevonden. Ik kan met mijn acties belangrijk zijn voor het elftal en merk dat de supporters mij altijd gesteund hebben en erg blij zijn dat ik in het mooie blauwe shirt blijf spelen’ Ik hoop daarom dat we komend seizoen weer mee gaan doen om de bovenste plaatsen.

We feliciteren Vince Gino met zijn contractverlenging en wensen hem heel veel succes de komende seizoenen.