Skip to main content

Aanstaande zaterdag is het alweer de laatste wedstrijd van het voetbalseizoen 21-22, alhoewel de staf en spelers waarschijnlijk reikhalzend uitkijken naar het slot en de daarna welverdiende rust na dit lange en soms moeizame seizoen. Het is in ieder geval een mooie affiche, een echte kraker in het amateurvoetbal, SV Spakenburg versus Rijnsburgse Boys! 

RIJNSBURGSE BOYS

De ploeg van Henk Wisman heeft een prima seizoen gedraaid, met 55 punten staat de ploeg in het zwart-geel op de vierde plaats. De Rijnsburgers zouden nog een plekje kunnen stijgen, dan moet er zaterdag een driepunter worden bijgeschreven en dan moet de Koninklijke HFC verliezen in en tegen Hardenberg. Het kan ook de andere kant op vallen als Rijnsburgse Boys verliest of gelijkspeelt en Jong Sparta op het Kasteel wint tegen Scheveningen.

De boys uit Rijnsburg zijn de laatste weken wat wisselvallig. Alle mogelijke uitkomsten werden een keer gepakt in de laatste drie wedstrijden. Vorige week werd er gewonnen tegen Jong Sparta (2-1), de week ervoor waren de novices van Volendam te sterk (1-0) en tegen de boys uit Werkendam bleef het bij een 1-1 gelijkspel.

Afgelopen zaterdag was het nog lang spannend voor de Rijnsburgers. Een vroege achterstand werd in de 51e minuut gelijkgetrokken door Vd Moot. Lang leek het op een remise uit te lopen, maar Rob Zandbergen wist in de 88e minuut de winnende binnen te koppen.

Als we alleen kijken naar de uitduels dan doet Rijnsburg het uitstekend. Van de laatste zeven wedstrijden op vreemde bodem werd er vijfmaal gewonnen en twee keer verloren. Spakenburg is dus gewaarschuwd.

Het doelsaldo laat zien dat de ploeg van Wisman een aanvallende ploeg is. Het aantal gemaakte goals, 62, is goed voor een plek in de top 3 meest scorende ploegen. Katwijk staat in die lijst op de eerste plaats met 70 treffers, Jong Volendam op de tweede plaats met 63 goals en Spakenburg en Rijnsburg samen op de derde plaats met dus 62 doelpunten. Groot verschil is wel dat Rijnsburg een stuk minder tegengoals, 41 in totaal, heeft dan Spakenburg. Wat direct het verschil op de ranglijst aangeeft tussen beide ploegen.

De targetman bij Rijnsburg is Jeroen Spruijt, de aanvallende middenvelder is goed voor 16 treffers. In zijn kielzog zit Dani van der Moot met 12 doelpunten.

SPAKENBURG

De Blauwen zijn vorige week wat op de ranglijst gezakt. Eerst stond de ploeg van De Graaf & Twisker nog op een prima achtste plaats, maar door puntenverlies vinden de Blauwen zich momenteel terug op de tiende plek en dus niet meer in het linker rijtje.

Het puntenverlies werd geleden tegen Scheveningen en Excelsior Maassluis. In de thuiswedstrijd op donderdag tegen Scheveningen werd er nog een punt gepakt door het gelijke spel waarbij beide ploegen éénmaal wisten te scoren, maar tegen Excelsior Maasssluis ging Spakenburg flink de bietenbrug op. In Maassluis kregen de Blauwen met maar liefst 4-0 klop en daar was, met uitzondering van de openingsfase, niets op af te dingen.

In de week daarvoor werd er wel gewonnen. Tegen de Koninklijke HFC werd een knappe prestatie geleverd. Uit in Haarlem werd het tegen de nummer 3 van de ranglijst 2-3 in het voordeel van Spakenburg.

Bij een overwinning op de Rijnsburgers kunnen de Blauwen weer terugkomen in het linker rijtje en zo het seizoen mooi afsluiten. Daarvoor moet sowieso eerst gewonnen worden en moet of Excelsior Maassluis verliezen tegen Jong Volendam of Scheveningen tegen Jong Sparta. Als beide ploegen ten onder gaan tegen de jongelingen, dan springt Spakenburg weer terug naar de achtste plek van twee weken terug.

De topscorer bij Spakenburg is uiteraard nog steeds Floris vd Linden. De spits met 26 goals achter zijn naam zal overigens helaas niet in actie komen door de vijfde gele kaart die hij pakte afgelopen weekend. Daarmee dus alle kans voor de andere spitsen om hun totaalproductie op te vijzelen.

HEAD-TO-HEAD

Eerder dit seizoen werd het aan het begin van de competitie 3-1 in het voordeel van de Rijnsburgers. Masies Artien, volgend jaar spelend in het Blauw, opende de score in de eerste helft. Spakenburg moest lang op jacht naar de gelijkmaker. Pas in de 76e minuut wist Roy Tol met een fraaie treffer de stand weer op gelijk te zetten. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat kostte Spakenburg de kop. Magan en Otterlo wisten allebei nog te scoren en daarmee Spakenburg puntenloos naar huis te sturen.

In de eerdere duels van de afgelopen seizoenen waren dit de uitslagen:

14-12-2019 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-2

23-02-2019 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 3-4

17-11-2018 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 1-1

27-05-2017 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-3

23-05-2017 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 2-1

PLAATS, TIJD & ARBITRAGE

De clash tussen de amateurtoppers Spakenburg en Rijnsburg zal onder leiding staan van arbiter Van Zuilichem. Zijn assistenten zijn dhr. Otten en dhr. Reinshagen en als vierde man zal dhr. Tiesinga dienstdoen. Het schouwspel zal vertoond worden op de Blauwe zijde van de Westmaat en de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen zal aanvangen om 15:30 uur, tot dan!