Skip to main content

Vanochtend, 17 november 2021, heeft er overleg plaatsgevonden tussen de CVTD, de belangenbehartiger van zowel de Tweede als Derde divisie, en de KNVB. Besloten is om de huidige competities NIET stil te leggen, ook niet tijdelijk. Een tweetal belangrijke redenen liggen hieraan ten grondslag.

De KNVB is van mening dat als er gevoetbald kan worden, je ook moet voetballen. Dit om iedereen te blijven stimuleren om te bewegen. Ook, maar misschien wel vooral in tijden van een pandemie. Ten tweede, zo is de verwachting, zal het tijdelijk opschuiven van de duels voor enorme logistieke problemen gaan geven in de tweede helft van de competitie.

Daarbij is meegenomen dat het allerminst zeker is of er na 4 december wel weer publiek aanwezig mag zijn. Vooralsnog wordt er dus gewoon door gevoetbald echter zonder publiek!

Voor wat betreft de derby van aanstaande zaterdag, die gaat evenwel niet door. De lokale overheid beslist in dezen over openbare orde en veiligheid en die zou drastisch in gevaar komen met het spelen van de derby zonder publiek.