Skip to main content
Spakenburg heeft in het kader van de Harry Hamstra Cup haar eerste overwinning (2-1) in de voorbereiding te pakken en dat uitgerekend tegen de organiserende vereniging Sparta Nijkerk. Dit toernooi, waar verder ook DVS’33, DOVO, IJsselmeervogels en Kozakken Boys aan deelnemen, is vernoemd naar de veel te jong overleden Harry Hamstra die naast oer Spartaan en begenadigd columnist ook nog een aantal seizoenen succesvol assistent trainer bij Spakenburg is geweest. Dit toernooi kon zich dus geen mooiere openingswedstrijd wensen dan Spakenburg-Sparta Nijkerk.

 

Op een ongewoon maar bijzonder plezierig tijdstip, vrijdagavond 20.00 uur, startte Spakenburg zeer overtuigend en furieus tegen de ambitieuze Derde Divisionist uit Nijkerk. De oranjehemden werden van quitte aan bij de strot gegrepen en dat leverde in de opbouw bij Sparta de nodige problemen op. Spakenburg kreeg ook serieus kansen en uit één daarvan schoot Dekker al na 5 minuten onberispelijk hard en hoog raak: 1-0.

Sparta kwam daarna iets onder de druk vandaan en kwam zelf ook meer aan voetballen toe. Na weer balverlies in de opbouw in minuut 16, schakelde Spakenburg razendsnel om. Dekker vond van der Linden die oog in oog met doelman Wouter Beukers (onthoud die naam!) had moeten scoren maar de doelman, opgegroeid en opgeleid bij de Blauwen, kreeg er met een katachtige redding nog een voet tegen. Het spel vlakte daarna wat af maar nog voor de rust kregen beide teams twee prima kansen. Dekker en van der Linden namens Spakenburg en Fonville en Wollgarten voor Sparta. Gescoord werd er niet meer zodat met een 1-0 ruststand de thee werd opgezocht.

Maurice de Ruiter bleef achter in de kleedkamer en Wimilio Vink was zijn vervanger. Het tweede bedrijf was duidelijk minder van kwaliteit dan het eerste. Wellicht dat bij Spakenburg het spelsysteem nog het nodige ingeslepen dient te worden en dat de spelers conditioneel nog niet op de volle 100% zitten. Begrijpelijk want pas over drie weken is de seizoensopening. Desondanks kreeg de wederom zeer ijverige Floris van der Linden een prima mogelijkheid maar andermaal was Beukers een sta in de weg. Sparta kwam in de 67e minuut op gelijke hoogte na een zeldzame fout van de prima spelende Hero van Lopik. Mark van der Weijden had oog in oog met Allessandro Damen weinig moeite hem te passeren. Nog geen 6 minuten later stond Spakenburg weer op voorsprong. Andermaal een fout in de Nijkerks verdediging werd prachtig afgerond door Floris van der Linden: een lob van zeker 30 meter over de kansloze doelman Beukers.

Ondanks dat beide ploegen nog flink gingen wisselen, kwam er in de stand geen verandering en zo mag coach Patrick Loenen zijn eerste overwinning noteren in dit nog prille seizoen.

Dinsdag aanstaande speelt Spakenburg andermaal thuis en is het Veenendaalse DOVO de tegenstander. Aanvang 20.00 uur. Het entreebewijs dat vrijdag is aangeschaft, is tevens passe partout. U kunt daarmee elke wedstrijd in dit toernooi bezoeken. Het doneren van € 5,= of meer voor het goede doel mag uiteraard zoveel als u wilt!

Scoreverloop:

5’          1-0        Vince Gino Dekker
67’        1-1        Mark van der Weijden
73’        2-1        Floris van der Linden

Toeschouwers: 611

Opstelling Spakenburg:
Damen, van Lopik (85’ van Diermen), Artien (85’ Werkman), Koelewijn, Verhagen, Volkert, Green (76’ Brinkman), Wesdorp (85’ Heideman), Dekker (76’ Kourouma), de Ruiter (46’ Vink), van der Linden (76’ Eindhoven).