Skip to main content

SV Spakenburg heeft zich langer verzekerd van de diensten van Floris van der Linden. De 25-jarige centrumspits – dit seizoen in bloedvorm – heeft zijn contract verlengd en is daardoor een langere periode te bewonderen op de Blauwe zijde van de Westmaat. “Het hoofdstuk Spakenburg is nog lang niet klaar.”

De cijfers van Floris van der Linden in Spakenburgse dienst zijn indrukwekkend te noemen. Vorig seizoen kwam de 2,00 meter lange aanvaller tot drie treffers in zes competitiewedstrijden. En dit seizoen in de Jack’s League staat de teller na acht competitieduels al op zeven treffers. Twee daarvan noteerde hij afgelopen zaterdag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis (4-2). “Een overwinning die we echt even nodig hadden. We hebben er met z’n allen overigens alle vertrouwen in dat de vormpiek als team er vanzelf komt.”

De spits zelf heeft over z’n eigen vorm geen enkel klagen. Met zeven doelpunten in zeven gespeelde wedstrijden (Floris miste de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys) loopt hij momenteel 1-op-1. “Ja, het gaat lekker, zowel voetballend als scorend. Ik hoop dan ook dat ik deze scoringsdrift nog een tijdje kan vasthouden. Of ik zelf voel dat ik in vorm ben? Natuurlijk merk ik dat, ik zit lekker in mijn vel en dan speel je met vertrouwen. Bij mij begint alles overigens altijd met arbeid leveren en dan kom ik veelal vanzelf in een goede schwung.”

In de zomer van 2020 kwam Floris over van Koninklijke HFC.  Vanaf de eerste minuut voelt hij zich thuis bij de Blauwen. “Vanaf het moment dat ik hier kwam, heb ik het naar mijn zin. Spakenburg is een mooie en grote club waar het voetbal enorm leeft, maar ook een warme club. Donderdags na trainen zitten hier altijd aardig wat mensen in de kantine, die een gezellig praatje met je maken. En regelmatig spreken supporters hun waardering uit voor mijn spel. Dat is leuk om te horen en doet je vertrouwen goed.” Dat vertrouwen ervaart hij ook vanuit de spelersgroep, technische staf en technische commissie. Floris: “We waren er dan ook snel uit om het contract te verlengen. Ik heb daarbij aangegeven dat ik prima op mijn plek zit hier en voor mij het hoofdstuk Spakenburg nog lang niet klaar is.”

Voor de technische commissie van SV Spakenburg ook niet en reden om snel met Floris om tafel te gaan. “Een spits van zijn kaliber is uiteraard zeer gewild, dus zijn we zeer tevreden dat we snel tot overeenstemming met Floris zijn gekomen.” De technische commissie ziet hem als een voorbeeld voor andere spelers. “Zijn mentaliteit, wedstrijdinstelling en power zijn fantastisch. Floris is een centrumspits die kopsterk is, met een uitstekende basistechniek en een neusje heeft voor het kiezen van de juiste positie voor de goal. Hij maakt het iedere verdediging lastig, geeft nooit op en laat met 10 doelpunten in 13 competitiewedstrijden een waanzinnig gemiddelde zien bij de Blauwen.”

Namens de vereniging feliciteren we Floris met de contractverlenging. We zijn blij dat hij onze mooie Blauwe club voor een langere periode blijft vertegenwoordigen.