Skip to main content

De Blauwen hebben tegen Excelsior Maassluis de tweede overwinning van het seizoen weten te boeken. Na 90 minuten prijkte er een 4-2 uitslag op het scorebord en daarmee bleven de drie punten op de Blauwe zijde van De Westmaat. Voor de ploeg van Eric Meijers was het pleit al in de eerste helft beslecht, alle vier de Blauwe goals vielen in de eerste 45 minuten.

Spakenburg begon in een 4-4-2 opstelling met de volgende Blauwe spelers: Heus, Brinkman, Schilder, Werkman, Van Lopik, Junte, Zeeman, Koelewijn, Vink, Eindhoven en Vd Linden. Waarbij Zeeman als gelegenheids-nummer 6 fungeerde, iets wat hij overigens uitstekend deed.

Spakenburg had van meet af aan de touwtjes in handen. In de eerste tien minuten was het nog wat aftasten, maar ook toen kregen de Blauwen via Eindhoven en Vd Linden al wat kansjes. Het echte vuurwerk begon na een kwartier spelen. In minuut 16 gaf Vink, die de hele middag zou uitblinken, een loepzuivere assist op Vd Linden. De Blauwe goalgetter ronde in stijl af; een tegendraadse kopbal werd achter doelman Van Leeuwen geplaatst. Vijf minuten later was er een klein wapenfeit van de Tricolores, een vrije trap werd rakelings naast gekopt en daarmee bleef Spakenburg de gelijkmaker bespaard.

Het restant was Blauw wat de klok sloeg. In minuut 28 veroverde Vd Linden, teruggekomen vanuit de 16, op de middenlijn de bal, gaf mee aan Vink en de uitblinkende nummer 10 gaf vervolgens zijn tweede assist. Dit keer was Eindhoven het eindstation, vlak bij de hoek van de 16 probeerde Van Leeuwen de bal nog weg te werken, hierdoor was de goal leeg en met een mooie en lepe bal van Eindhoven werd de 2-0 op het scorebord gezet.

Nog geen 2 minuten later was het weer raak. Na een half uur spelen kreeg Spakenburg een corner, de spelers kozen voor de korte variant en Vink mocht aanleggen voor zijn derde assist. Verdediger Schilder was nu degene die de assist verzilverde, met een kopbal liet hij Van Leeuwen kansloos. 3-0 dus en Spakenburg op rozen.

Maar de Blauwe tornado was nog niet uitgeraasd. In minuut 40 was het volle bak in de 16 van Excelsior Maassluis. Vink gaf voor op Eindhoven en Eindhoven bracht de bal naar Vd Linden. Vd Linden stond niet in de ideale schietpositie, maar met een draai en een verwoestend schot liet hij iedereen kansloos en zorgde voor een weelderige 4-0 voorsprong.

Trainer Corneille zal in de rust not amused zijn geweest, hoewel het ook de vraag was of het nou echt aan Excelsior Maassluis lag. De andere lezing is dat de Blauwe gewoon goed speelden en een paar uitblinkers had die simpelweg niet af te stoppen waren.

In de tweede helft ging Spakenburg vrolijk verder, maar de scherpte voor de goal was er wat vanaf. Eindhoven en Vink waren de grootse kanshebbers op een vijfde goal, maar deze bleef uit. Met de ruime voorsprong werd er uiteraard ook gewisseld. Zo maakte Olijve in minuut 65 zijn rentree en mocht Zeeman tevreden gaan rusten. Ook Tol kwam tegelijkertijd binnen de lijnen voor Junte. In minuut 75 deed de ploeg uit Maassluis wat terug. Een prima actie werd door Van Delft afgerond en binnengeschoven. Vijf minuten later mochten de goalgetters Eindhoven en Vd Linden hun rust pakken en kwamen Van Zundert en Kroonenberg binnen de lijnen.

Vlak voor tijd kwam een afgeslagen corner nog voor de voeten van Urbanus, deze liet Heus kansloos en maakte de score daarmee iets draaglijker voor de Tricolores.

4-2 dus de eindstand en dat met, zeker in de eerste helft, verheffend spel. Een broodnodige overwinning en hopelijk de opmaat voor een mooie reeks. Zaterdag wacht HHC Hardenberg in een uitwedstrijd, tot dan!