Skip to main content

Maurice de Ruiter speelt komend seizoen voor SV Spakenburg. De 30-jarige aanvaller – die ook uitstekend uit de voeten kan in een rol achter de spitsen – heeft een eenjarig contract getekend bij de Blauwen.

Maurice de Ruiter is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Sparta Nijkerk. Dit seizoen in de Derde Divisie Zaterdag heeft hij in negen duels zes keer het net weten te vinden en is één van de bepalende spelers bij de formatie van trainer Eric Speelziek. Eerder maakte de inwoner van Hattem furore bij DVS’33 uit Ermelo, waar hij in 246 officiële wedstrijden liefst 143 keer doeltreffend was. Daarnaast heeft de 1,86 meter lange speler onder meer nog voor Go Ahead Eagles gespeeld.

Alhoewel Maurice heeft aangegeven het naar zijn zin te hebben op sportpark De Ebbenhorst, wil hij nog een keer een mooie uitdaging aan in een nieuwe omgeving waarin hij zich weer moet bewijzen. En die uitdaging heeft de aanvaller gevonden bij SV Spakenburg, door een eenjarig contract te tekenen.

De technische commissie is uitermate tevreden dat het Maurice naar de Blauwe zijde van de Westmaat heeft weten te halen. “Zijn creativiteit en doelgerichtheid zijn een lust voor het oog. Al jarenlang bewijst hij over uitstekende voetbalcapaciteiten te beschikken, zowel als aanvaller als in een rol achter de spitsen. We hebben hem dit seizoen opnieuw een aantal keer aan het werk gezien bij Sparta Nijkerk en zijn ervan overtuigd dat Maurice uitstekend past bij Spakenburg en onze aanvalslinie van een extra impuls voorziet.”

Patrick Loenen – vanaf komend seizoen hoofdtrainer bij de Blauwen – heeft ook al met Maurice gesproken en daarbij aangegeven gecharmeerd te zijn van zijn spel. “Maurice is een speler met ‘gif’ en voegt naast zijn voetballende kwaliteiten ook bravoure toe aan de spelersgroep”, aldus de technische commissie van SV Spakenburg. “We verwachten dat Maurice onder de vleugels van Patrick tot een van de smaakmakers kan uitgroeien bij de Blauwen.”

We wensen Maurice dit seizoen nog heel veel succes bij Sparta Nijkerk en feliciteren hem van harte met zijn overgang komend seizoen naar SV Spakenburg.