Skip to main content

Robin Eindhoven per direct terug naar de Blauwen

Robin Eindhoven keert per direct terug naar SV Spakenburg. De 22-jarige aanvaller komt over van Telstar en is in de eerstkomende competitiewedstrijd tegen Katwijk al speelgerechtigd. “Ik ben blij om terug te keren bij SV Spakenburg.”

Februari dit jaar koos Robin Eindhoven ervoor om zijn voetballoopbaan een professioneel vervolg te geven bij Telstar. Nadat hij vorig seizoen tot 12 optredens kwam voor de formatie van hoofdtrainer Andries Jonker, was zijn intentie om dit seizoen een vaste waarde te worden voor Telstar. “Maar helaas kreeg ik aan het begin van de voorbereiding corona, waardoor ik er een aantal weken uit ben geweest en achter de feiten aan kwam te lopen. Alhoewel ik al weer enige tijd topfit ben, lijkt de kans op veel speelminuten bij Telstar de komende periode gering. Ik ben dan ook hartstikke blij dat de technische commissie van SV Spakenburg mij graag ziet terugkeren naar de Blauwen. In goed onderling overleg tussen Telstar en SV Spakenburg is de overgang beklonken”, aldus Robin.

De 1,93 meter lange speler hoopt zijn topvorm van begin vorig seizoen opnieuw op de Blauwe zijde van de Westmaat te laten zien. In de voorbereiding op dat seizoen scoorde Robin aan de lopende band en vormde een prima tandem met Floris van der Linden, zijn voormalige clubgenoot bij de Koninklijke HFC. In de vorig seizoen zes gespeelde competitiewedstrijden kwam de rappe aanvaller tot vier treffers voor SV Spakenburg. Robin: “Ja, ik zat er wel aardig in”, lacht Robin. “Maar dat gold voor het gehele team. We speelden attractief en goed voetbal, totdat de competitie helaas werd stilgelegd door corona. Als ik kijk naar de huidige selectie, dan is deze er nog sterker op geworden dan vorig seizoen. Ik sta dan ook te popelen om weer wedstrijden voor SV Spakenburg te spelen en lekker te genieten van het spelletje.”

De technische commissie van SV Spakenburg is uitermate tevreden dat Robin Eindhoven weer terugkeert naar de Blauwe zijde van de Westmaat. “We hebben altijd goed contact gehouden met Robin. Toen duidelijk werd dat bij Telstar andere keuzes werden gemaakt, hebben we zowel met Telstar als Robin gesprekken gevoerd. De prima verstandhouding met Telstar heeft ertoe bijgedragen dat in de afgelopen week de zaak kon worden beklonken. Dat Robin terugkeert naar SV Spakenburg is natuurlijk fantastisch. Alle supporters hebben vorig seizoen genoten van zijn spel en uiteraard hopen we dat Robin dat ook dit seizoen weer kan etaleren.”

A.s. dinsdag speelt SV Spakenburg overigens een oefenwedstrijd op de Westmaat tegen Telstar (een mix van spelers van de A-selectie en spelers O21).