Skip to main content

De formatie van Eric Meijers is er niet in geslaagd om met drie punten huiswaarts te keren, zelfs één punt was de Blauwen niet gegund. Scheveningen, dat sterk aan de competitie is begonnen, hield de drie punten op sportpark Houtrust en staat daarmee in de top vijf met vier andere ploegen die ook zes punten hebben weten te behalen in twee wedstrijden.

Spakenburg begon met de volgende elf: Ter Wielen, Van Lopik, Werkman, Zeeman, Brinkman, Olijve, Vd Beek, Koelewijn, Dekker, Vink en Vd Linden.

Het keurkorps van de Blauwe begon stroef en kwam eigenlijk niet echt aan voetballen toe en daarmee was de start overduidelijk voor Scheveningen. Het eerste kwartier gebeurde er overigens weinig noemenswaardigs, dus ook aan Scheveningse kant was het weinig spektakel. Toch leverde het overwicht ook de voorsprong op. Van Eijk kon na een solo een mooi schot in de lange hoek produceren. Dit schot was Ter Wielen te machtig en daarmee pakte de kustbewoners de voorsprong.

Heel lang kon de ploeg van Blok niet genieten van de voorsprong. Dekker kon op rechts een heerlijk geplaatste voorzet afleveren. Het enige was Vd Linden resteerde was de timing, en dat deed de spits goed, waarmee het afronden vrij eenvoudig was. Een 1-1 op het scorebord en Spakenburg dat vertrouwen kon tanken uit de goal en het snelle terugkomen na een achterstand.

Het initiatief lag daarna ook bij de Blauwen. In minuut 28 kreeg Olijve een goede kans om de voorsprong te pakken, maar zijn inzet ging over. Twee minuten later prikte ook Werkman te hoog met zijn kopbal vanuit een corner van Vd Beek. In minuut 33 lag de bal er echter aan de andere kant weer in. Een één-tweetje met als eindstation Owusu was de Blauwe verdediging te machtig. De 2-1 bleef gehandhaafd tot aan de rust en Spakenburg moest dus wederom in de achtervolging.

In de tweede helft was het ook duidelijk dat Spakenburg veel risico nam en de 2-2 belangrijker vond dan een eventuele 3-1 achterstand. De allergrootste kans was eigenlijk een poging in extremis. Dekker loste in minuut 93 een strak schot van buiten de 16 en de Scheveningse goalie, die op de goede plek stond, kon de bal keren. Ook Vd Linden was verrast door het schot, want hij kon net niet goed genoeg bij de rebound komen, waardoor de gelijkmaker er niet kwam. Tien minuten voor tijd claimde diezelfde Vd Linden een penalty, nadat hij geraakt werd in de 16, zijn val kwam iets later waardoor de scheids eerder aan een Schwalbe dacht en dus geel gaf in plaats van een penalty. De ingebrachte spelers aan Blauwe zijde in de tweede helft waren Terschegget (voor Koelewijn), Van Zundert (voor Vink) en Amakodo (voor Vd Beek) in minuut 61 en in minuut 83 werd ook nog Kourouma gebracht voor van Lopik. Het mocht echter niet baten en helaas kon Spakenburg al met al niet, in tegenstelling tot vorige week, de gelijkmaker op het scorebord krijgen.

De grootste kansen waren ook eerder Scheveningse kant te vinden, dat door de aanvallende instelling van Spakenburg af en toe levensgevaarlijk kon counteren. Zo kreeg van Eijk na een uur spelen een uitgelezen kans om voor een leeg goal de 3-1 binnen te tikken, maar de aanname mislukte en daarmee ging de bal naast. De ploeg van Blok kon het net ook niet meer doen bollen en daarmee eindigde de wedstrijd in een 2-1 nederlaag voor de Blauwen.

Volgende week wacht Katwijk dat op bezoek komt op de Blauwe zijde van De Westmaat, tot dan!