Skip to main content

Andermaal is de TC van Spakenburg erin geslaagd om een basisspeler vast te leggen voor het seizoen 2020-2021. Deze keer gaat het om de in 2019 van GVVV overgekomen middenvelder Roy Terschegget (33). 

De Veenendaler tekende in oktober 2018 een contract voor twee seizoenen bij de club die toen nog werd getraind door John de Wolf. De trainer ook waar hij eerder onder had gewerkt op de blauwe zijde van sportpark Panhuis. Maar op 4 mei 2019 sloeg het noodlot toe voor de creatieve spelbepaler die vanaf 2010 onafgebroken voor GVVV had gespeeld (285 officiële duels). In de uitwedstrijd tegen FC Lienden liep hij een zware kruisbandblessure op die hem maandenlang terug zou werpen.

Terschegget, ook wel bekend als de Pirlo van het amateurvoetbal, stelde in het voortijdig beëindigde vorig seizoen alles in het werk om succesvol te revalideren en slaagde hier glansrijk in. In de oefencampagne van dit seizoen maakte de technisch begaafde middenvelder zijn eerste minuten voor Spakenburg. Trainer Eric Meijers had in 7 officiële duels (inclusief het bekerduel tegen AFC) een basisplaats in petto voor Terschegget, die na een begrijpelijkerwijs moeizame start steeds beter rendeerde in de hoofdmacht. De voormalige speler van SC Heerenveen (jeugd) en De Graafschap is zeer content met de contractverlenging die hij met de TC is overeengekomen: ,,Door die kruisbandblessure heb ik natuurlijk nog maar iets meer dan een handvol duels voor Spakenburg kunnen spelen. Als ik de club nu alweer vaarwel zou zeggen, had me dat geen enkele voldoening gegeven. Aanvankelijk bemerkte ik er een jaar lang uit geweest te zijn en dat ik het nodige wedstrijdritme miste. Maar in de laatste duels voor de Corona-stop heb ik laten zien dat de oude Terschegget er weer aan zit te komen. De club heeft ook geconstateerd dat ik steeds bepalender werd en dat heeft geresulteerd in een nieuw contract. Dat Spakenburg over een fantastische spelersgroep beschikt en ik het vertrouwen van de trainer voel heb ik ook laten meewegen in mijn besluit. Ik wil graag om de prijzen spelen en met dit elftal is dat dit seizoen en volgend seizoen zeker mogelijk. Ik ben ook erg blij dat de TC al diverse basisspelers heeft vastgelegd. Er kan zeker wat moois groeien”, laat Terschegget doorschemeren.

In een reactie is ook de TC verheugd over het feit dat de achtste basisspeler inmiddels heeft bijgetekend: ,,We zijn ervan overtuigd dat de verwachtingen waarmee Roy in 2019 naar ons is gekomen geheel zullen worden waargemaakt. En deze tijd gunnen wij Roy ook. Bewonderenswaardig hoe hard hij heeft gewerkt aan zijn herstel en heel mooi dat hij dit beloond heeft zien worden met zeven basisplaatsen. Met de week zagen wij hem sterker worden en met het hervinden van zijn ritme gaan wij er van uit dat we nog heel veel plezier aan Roy gaan beleven.”

Namens de gehele club feliciteren we Roy met zijn contractverlenging en wensen we hem veel succes in dit en in volgend seizoen.