Skip to main content

De technische commissie van Spakenburg heeft de ene basisspeler nog niet vastgelegd voor het nieuwe seizoen of de volgende dient zich alweer aan. Na Robin Eindhoven, Tim Brinkman, Koos Werkman, Frank Olijve, Frank Schilder en Floris van der Linden heeft ook aanvallende middenvelder Wimilio Vink (27) voor één seizoen bijgetekend.

De inwoner van Kesteren – die zijn eerste competitiegoal produceerde in de voorlopig laatste competitiewedstrijd tegen de Koninklijke HFC (1-2) – kwam na het afgelopen seizoen over van TEC. Bij deze club ontpopte hij zich als een veel scorende en gezichtsbepalende speler. Voordat hij zijn geluk ging beproeven bij de club uit Tiel (waarin hij in vier seizoenen goed was voor 35 goals) speelde de 1.73  meter lange nummer tien 44 duels in het betaalde voetbal voor FC Eindhoven en MVV. Bij TEC was zijn vader Gery Vink, tegenwoordig actief als assistent-trainer van Adrie Koster bij Willem II elf seizoenen werkzaam als technisch adviseur. De creatieve spelmaker, die veel oog voor diepte heeft, werd door Spakenburg-trainer Eric Meijers in alle tot nu toe gespeelde competitieduels (zes stuks) opgenomen in de basisopstelling en lijkt zich bij zijn nieuwe club als een vis in het water te voelen.

In de afgelopen seizoenen stond de personal trainer steevast op het verlanglijstje van meerdere gerenommeerde amateurclubs, maar bleef de middenvelder met de slimme steekpass telkens bij TEC. De lokroep van Spakenburg kon de vroegere jeugdspeler van Vitesse echter niet weerstaan. De technische commissie toont zich verheugd over de zoveelste contractverlenging.

Namens de vereniging feliciteren we Wimilio Vink en wensen we hem nog veel succes in het restant van dit seizoen.