Skip to main content

Vanavond speelt Spakenburg weer een thuiswedstrijd nadat het afgelopen zaterdag thuis een flinke zeperd om de oren kreeg. Tegen Quick Boys werd met maar liefst 0-4 verloren. Eerherstel en de belangrijke punten staan dus op het spel. Dit moet gaan gebeuren tegen Excelsior Maassluis. 

Excelsior Maassluis

De ploeg van Dogan Corneille bivakkeert momenteel in het rechterrijtje en staat op de dertiende plek in de Jack’s League. De Maassluisers hebben tien punten bij elkaar gespeeld via twee overwinningen en vier gelijke spelen.
Afgelopen weekend ging de ploeg uit Maassluis richting Noordwijk en daar bleven de Tricolores steken op een 1-1 gelijkspel. Excelsior kwam heel vroeg op voorsprong door het scoren van goalgetter Pieter Langedijk. De voorsprong stond al in de tweede minuut op het scorebord, maar nog geen vijf minuten later maakte Emiel Wendt alweer gelijk nadat de wind een handje hielp. Gezien de vroege goals had men wellicht gerekend op een doelpuntenfestijn, maar die bleef uit en de 1-1 ging niet meer van het scorebord af.

​In de week ervoor werd er thuis gewonnen door de Tricolores. Rijnsburg werd aan de kant gezet met een 3-1 zege. Voor rust stond de ploeg van Corneille al met 3-0 voor (tweemaal Langedijk en eenmaal Urbanus). In de tweede helft kwam er nog een treffer voor Rijnsburg.

Excelsior Maassluis heeft een doelsaldo die in balans is. Twaalf goals voor en twaalf goals geven een doelsaldo van nul. De helft van de gescoorde goals staan op naam van Pieter Langedijk. De spits die vorig jaar vrijwel droog stond bij de rode buren blaakt nu van het zelfvertrouwen en is vrijwel elke week goed voor één of twee goals. Ook heeft hij twee assists achter zijn naam staan.

SV Spakenburg

​De Blauwen gingen zoals gezegd hard onderuit afgelopen weekend. Op eigen veld wist Spakenburg geen potten te breken. Quick Boys daarentegen speelde goed en creëerde er lustig op los. Enkele goals zijn zeker het terugkijken waard, ook al zal dat voor elke Blauwe supporter geen pretje zijn.

Met de nederlaag kwam er een einde aan een reeks wedstrijden waarbij Spakenburg ongeslagen bleef. Vanaf begin september verloor Spakenburg niet van Kozakken Boys (5-5), Jong Volendam (1-3), FC Lisse (3-1), Noordwijk (1-0), DOVO (0-1, KNVB Beker) en Scheveningen (1-1).
Afgelopen weekend wisten de Blauwen niet tot scoren te komen, daarmee staat Floris van der Linden nog steeds op zes treffers. Langedijk stootte Vd Linden dit weekend uit de top drie door zijn treffer en doordat hij één assist meer heeft gegeven dan Vd Linden.

Head-to-Head

Vorig seizoen werd het in de thuiswedstrijd 4-2 voor de Blauwen. In een spetterende eerste helft wist Spakenburg al vier keer te scoren door goals van Eindhoven en Schilder en twee goals van Van der Linden. Daarna deden Van Delft en Urbanus nog wat terug in de tweede helft.

In de return waren de rollen omgedraaid. In de eerste helft stond het al 3-0 voor de Tricolores via treffers van Fonseca, Van den Berg en Ouali. In de tweede helft deed Urbanus ook nog een duit in het zakje. Waar Excelsior nog wat terug deed op de Westmaat kwam Spakenburg niet tot scoren op sportpark Duinpolder en daarmee verloren de Blauwen afgetekend met 4-0.
De eerdere uitslagen van de seizoenen ervoor waren:
16-11-2019 | Spakenburg – Exc. Maassluis | 1-0 | ⚽ Dekker
04-05-2019 | Spakenburg – Exc. Maassluis | 0-2 | ⚽ Sylla & Blij
06-10-2018 | Exc. Maassluis – Spakenburg | 1-2 | ⚽ Vreekamp, Kruithof & Vd Sande
04-03-2017 | Spakenburg – Exc. Maassluis | 2-1 | ⚽ Van Ooijen, Ahrens & Ties
19-11-2016 | Exc. Maassluis – Spakenburg | 1-1 | ⚽ Vd Berg & Buijtenhuis

Tijd, Plaats & Arbiter

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van dhr. Wiersma. Hij zal de wedstrijd op de Blauwe zijde van de Westmaat in gang brengen door voor het eerst te fluiten om 20:00 uur, tot dan!