Skip to main content
In de doordeweekse speelronde wist Spakenburg niet te winnen van Excelsior Maassluis. De Blauwen kwamen niet tot scoren en moest zelfs tegen de verhoudingen in een tegentreffer incasseren vlak voor het laatste fluitsignaal.
Loenen begon met de volgende elf spelers: Alessandro Damen, Masies Artien, Youri Koelewijn, Koos Werkman, Hero van Lopik, Vincent Volkert, Dwayne Green, Wilmilio Vink, Mark Veenhoven, Vince Gino Dekker en Floris van der Linden

Povere eerste helft

In de eerste helft was het niet bepaald smullen geblazen voor de aanwezige supporters. Zowel Spakenburg als Excelsior Maassluis kwamen niet tot echte grote kansen. Dekker probeerde het vanaf de Blauwe kant wel met enkele voorzetten op maat, maar een goed vervolg op die voorzetten kwam er niet. Vlak voor rust kwam Van Lopik goed op, gaf voor, maar Excelsior kon de bal net op tijd opruimen voordat Floris van der Linden het leer tegen de touwen kon schoppen.

Hectische slotfase

Het eerste deel van de tweede helft kabbelde wat voort op de eerste helft, waarbij Spakenburg wel steeds meer de touwtjes in handen kreeg.
Na een uur spelen ging Veenhoven naar de kant en kwam Wesdorp binnen de lijnen. Tien minuten later begon de wedstrijd eindelijk een beetje los te branden. Er gebeurde ineens van alles. In minuut 69 leek het erop dat Excelsior Maassluis een penalty verdiende, maar arbiter Wiersma zag er niets in. Een minuut later kopte Vd Linden op de goal en had iedereen ook een doelpunt verwacht, maar de bal ging er niet in. Het leek erop dat een hand van Excelsior het doelpunt voorkwam, maar ook hier floot Wiersma niet voor. Enkele minuten later kreeg Vd Linden weer een kop-kans, maar nu ging de bal over.
Ondertussen werd Eindhoven nog gebracht voor Van Lopik voor wat extra drang naar voren. In de 88e minuut kreeg Spakenburg de kans om de score te openen. De ingevallen Eindhoven gaf goed voor op Vd Linden. De boomlange spits had de bal voor het intikken, maar schoot hoog over de goal.
Daarmee leek de wedstrijd te eindigen in een 0-0 einduitslag, maar Excelsior Maassluis scoorde nog vanuit de kluts. Spakenburg kreeg de bal niet weggewerkt en Pieter Langedijk kreeg de bal in de Spakenburgse goal. Onverdiend, maar daar zal niemand in Maassluis om malen.

Spakenburg zakt weg

Door de nederlaag zakt Spakenburg verder weg in het rechter-rijtje. Het tegengif is eenvoudig, zaterdag winnen tegen de hekkensluiter van de Jacks League. Dat is altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar OFC staat niet voor niets laatste en heeft simpelweg minder kwaliteit in huis dan Spakenburg.
De wedstrijd in Oostzaan begint om 14:30 uur, tot dan!
Sfeerbeelden van de wedstrijd van SV Spakenburg tegen Excelsior Maassluis op dinsdagavond 4 oktober 2022