Skip to main content
Vanavond is het weer tijd voor een heerlijk avondje bekervoetbal. In de eerste ronde (de vorige wedstrijd was nog de voorronde) krijgen de Blauwen de Schapekoppen uit Dordrecht op bezoek.
FC Dordrecht staat momenteel helemaal onderaan de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie. De mannen van trainer Santoni wisten slechts 1 keer te winnen (tegen Jong Ajax), moesten 4 keer genoegen nemen met een gelijkspel en kregen 7 nederlagen te verwerken. 7 punten is dus de schamele oogst na 12 wedstrijden en het doelsaldo van 13 om 22 verraad dat het verdedigend en aanvallend nog stukken beter moet, wil de ploeg uit Dordrecht klimmen op de ranglijst.

Afgelopen weekend speelden FC Dordrecht tegen FC Den Bosch. Ook Den Bosch begeeft zich in de onderste regionen van de Eerste Divisie. Beide ploegen moesten zich tevredenstellen met een puntendeling, maar het waren vooral de Dordtenaren die daarmee het gelukkigst waren. In eigen huis stond de ploeg van Santoni namelijk al in de eerste helft met 0-3 achter. In de tweede helft wist FC Dordrecht terug te komen tot 3-3. Daar had het wel alle tijd voor nodig, want de gelijkmaker viel in de dying seconds van de wedstrijd.

Dit is voor Spakenburg een herkenbaar verhaal. In de laatste competitiewedstrijd stonden de Blauwen met 3-0 achter tegen HHC Hardenberg. De ploeg van Meijers wist echter in 10 minuten tijd deze achterstand onschadelijk te maken en terug te komen tot 3-3. Tevens herkenbaar is dat de Blauwen ook onderaan bungelen in hun eigen divisie. In de Tweede Divisie staat Spakenburg momenteel op plaats 15 met 9 punten na 9 wedstrijden.
Bij de Blauwen is de absolute targetman Floris vd Linden, hij is goed voor 8 goals. Bij FC Dordrecht is dat Agrafiotis, hij is goed voor 4 doelpunten.
De eerste en tevens laatste ontmoeting tussen beide clubs was op 1 oktober 1988. Destijds was FC Dordrecht nog DS’79. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door de Blauwen. Na een 0-1 achterstand wist Joop vd Groep gelijk te maken en vervolgens scoorde Ben van den Hoek twee keer en bepaalde daarmee de overwinning voor Spakenburg.
De bekerclash begint vanavond om 20:00 aan de Blauwe zijde van De Westmaat, tot dan!