Skip to main content
In de seizoensouverture trapte Spakenburg af tegen Jong Volendam. Het werd uiteindelijk 2-2 en de grote vraag was achteraf, punt gepakt of twee punten verloren?
Spakenburg begon in een 4-4-2 opstelling met de volgende spelers: Ter Wielen, Van Lopik, Werkman, Schilder, Brinkman, Olijve, Koelewijn, Vd Beek, Junte, Vink en Vd Linden.
De formatie van Meijers begon voortvarend. Al na tien minuten spelen had Spakenburg minimaal de voorsprong moeten hebben. Maar Junte zocht de goal te hoog en na 9 minuten schoot Vink net naast nadat hij 1-op-1 stond met Vlak. Na de felle start waren er in de tien minuten erna ook wat Blauwe kansjes, maar niets werd verzilverd.
Plots, na 22 minuten, lag de bal er aan de andere kant in. Een corner werd niet agressief genoeg verdedigd en Beers kon vrij eenvoudig de bal binnenwerken. 0-1 en dat was tegen de verhouding in. Spakenburg was het daarna wel wat kwijt, niet dat er geen kansen meer werden gecreëerd, maar het was simpelweg net te slordig allemaal. Vlak voor rust moest Olijve nog ingrijpen, dat deed hij goed, en daarmee bleef de schade beperkt tot 0-1 in de rust.
In de tweede helft een nieuwe speelwijze (4-3-3) en daarmee ook een wissel: Dekker kwam binnen de lijnen en Vink ging eraf. Het doel was duidelijk, de gelijkmaker zoeken. Het aanvallende 4-3-3 zorgde wel voor veel risico en dat was goed te zien in de eerste 25 minuten van de tweede helft.
Spakenburg claimde eerst nog een penalty in de 52e minuut, maar de arbiter wilde er niets van weten. In de 57e minuut sloegen de oranjehemden toe. Een messcherpe counter werd door Douiri netjes afgerond. 0-2 en daarmee een hele lastige taak voor de Blauwen om er nog wat van te maken. In de tien minuten na de tweede treffer was Spakenburg helemaal van slag en kwam het meerdere keren goed weg. 0-3 of zelfs 0-4, daar had op dat moment niemand raar van opgekeken.
Vanaf minuut 70 leek Spakenburg zich te herpakken. Inmiddels waren Junte, Olijve en Vd Beek toen al naar de kant gehaald. Voor hen kwamen Tol, Terschegget en Zundert binnen de lijnen gebracht. In minuut 71 schoot Dekker maar net naast en enkele minuten later werd de laatste wissel gebracht; Zeeman voor Koelewijn.
In minuut 77 en 78 begon het er op te lijken dat de bal er maar niet in wilde voor de Blauwen. Eerst van Zundert met een lepe bal en een minuut later Vd Linden met een schot die keihard op de onderkant lat uit elkaar spatte. Maar in de 81e minuut was het toch eindelijk raak. Van Zundert kon een voorzet van Dekker via de grond binnenkoppen. De Blauwe supporters gingen er aanstaan en iedereen keek met spanning uit naar de gelijkmaker. Die kwam er via een penalty van Vd Linden. Keeper Vlak haalde Werkman hard onderuit en de Spakenburgse spits stuurde tijdens de stipper de keeper de verkeerde kant op. 2-2, met de vraag, doorpakken of consolideren?
Spakenburg pakte door en ging er vol voor, maar verder dan een bal die van de lijn werd gehaald en een vrije trap van Dekker die werd overgetikt kwam Spakenburg niet. Een puntendeling en dus de vraag, punt gepakt of twee verloren? Laten we het positief bekijken en de veerkracht en inzet roemen van de spelers van Eric Meijers en daarmee het zien als toch nog een punt gepakt. De kop is er in ieder geval af en volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Scheveningen (0-1 winst tegen HHC).