Skip to main content

Spakenburg zal aankomende donderdag, tijdens de Blauwe Fancy Fair, het duel aangaan met Scheveningen. De clubs staan momenteel op plek acht en negen, een echt treffen in de middenmoot dus. Het treffen tussen Spakenburg en Scheveningen is voor iedereen gratis toegankelijk, dus kom zeker gezellig langs voor een lekkere pot voetbal waarin beide ploegen vrijuit zullen spelen aangezien er niets meer te winnen of te verliezen valt. Daarnaast is er de hele middag, vanaf twaalf uur, en in de vroege avond van alles te doen en te proeven tijdens de Blauwe Fancy Fair!

SCHEVENINGEN

De Schollekoppen staan op de negende plek met evenveel punten als Spakenburg, namelijk vijfenveertig. John Blok, die al meer dan tien jaar trainer van Scheveningen is, en zijn mannen draaien daarmee een prima seizoen. Het doelsaldo is ook redelijk in balans met 39 goals voor en 41 tegen.

Afgelopen weekend speelde Scheveningen tegen HHC Hardenberg. Aan de kustplaats werd het 2-1. Eerst kwam Scheveningen nog achter door een goal van Rob vd Leij in de vierde minuut. Lang konden de Hardenbergers niet van de voorsprong genieten. Nog geen twee minuten later maakte Michael de Niet alweer de gelijkmaker. Via een omhaal kon de goalgetter van Scheveningen de 1-1 op het scorebord zetten. In de tweede helft wist De Niet ook zijn tweede van de middag te maken zo’n tien minuten voor tijd. Ook nu weer een prachtige goal van de smaakmaker in het elftal van John Blok. Het bleef bij de drie goals in totaal en zo bleven de punten in Scheveningen.

In de week ervoor speelde de Scheveningers een streekderby tegen Rijnsburg. In die thuiswedstrijd moest Scheveningen het onderspit delven tegen de Uien uit Rijnsburg en werd het 0-2. Een week daarvoor ging de tocht ook naar het voetbaldorp Spakenburg. Tegen IJsselmeervogels wist de formatie van John Blok met 1-2 te winnen, de Scheveningse doelpuntenmakers waren toen De Niet en Van der Putten.

Zoals gezegd is De Niet de smaakmaker aan de kust en hij is dan ook goed voor zeventien treffers. De eerstvolgende in de rij is oud-prof Lex Immers, hij heeft vier goals achter zijn naam. Opvallend is wel dat Scheveningen een van de minst scorende ploegen is in de Jack’s League, met de 39 treffers staat het vijfde van onder als het gaat om het totaal aantal goals.

SPAKENBURG

De ploeg van De Graaf & Twisker staat één plek hoger dan Scheveningen. Zoals gezegd hebben beide ploegen vijfenveertig punten, maar Spakenburg heeft een iets beter doelsaldo. De Blauwen scoorden 61 keer en kregen 56 tegengoals te verwerken.

Afgelopen weekend speelden de Blauwen theoretisch al om niets, alleen op papier zou het nog mis kunnen gaan, maar praktisch gezien was dat toen al een onmogelijkheid. Ook de tegenstander, de Koninklijke HFC, speelde om niets, daar de eventuele titel al enkele weken definitief uit het zicht was. Het vrije spel was een logisch gevolg en de toeschouwers werden goed vermaakt. De Blauwen kregen al zeer vroeg een kans, na 30 seconde schoot Vink buitenkant paal en HFC bleef daarmee een vroege achterstand bespaard.

Vervolgens kwam HFC na een kwartier op voorsprong via Noordmans, maar maakte Vd Linden tien minuten later de gelijkmaker. Nog voor rust kwam Spakenburg op voorsprong. Monteiro kon een voorzet van Dekker binnenwerken en ervoor zorgen dat Spakenburg met een voorsprong de rust opzocht. In de tweede helft bracht Morgan de stand op een 2-2 gelijkspel in minuut 75, maar weer kwamSpakenburg op voorsprong. Het waren de invallers die het hem deden. Van Diermen stak Eindhoven met een heerlijke assist weg en de rappe Eindhoven was twee man te snel af en wist de keeper te verschalken met een goed geplaatst schot. Daarmee was het pleit beslecht en nam de ploeg van De Graaf & Twisker de drie punten mee de bus in. De overwinning betekende ook dat er een vervolg werd gegeven aan een mooie serie. In totaal hebben de Blauwen nu vijf wedstrijden op rij niet verloren. Vier wedstrijden brachten de volle buit op en alleen tegen IJsselmeervogels moest Spakenburg zich tevreden stellen met één punt.

Door de treffer van Vd Linden staat de boomlange spits alweer op 26 treffers in totaal. Monteiro wist als verdediger zijn aantal goals te verdubbelen naar twee en Eindhoven, die lang met een blessure heeft gekampt, bracht zijn totaalproductie naar vijf doelpunten.

HEAD-TO-HEAD

In de eerdere ontmoeting tussen de twee vissersdorpen wist Scheveningen te winnen. In speelronde twee kwam de ploeg van Blok op een voorsprong via Van Eijk in de twintigste minuut, bracht Vd Linden nog geen minuut later de stand weer op gelijk en scoorde Owusu al in de 35e minuut de laatste en winnende goal.

De eerdere resultaten van de afgelopen seizoenen waren:

05-09-2020 | Scheveningen – Spakenburg | 1-1

02-11-2019 | Scheveningen – Spakenburg | 5-0

16-02-2019 | Scheveningen – Spakenburg | 2-4

27-10-2018 | Spakenburg – Scheveningen | 3-2

31-03-2018 | Spakenburg – Scheveningen | 0-2

14-10-2017 | Scheveningen – Spakenburg | 0-1

PLAATS, TIJD & ARBITER

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Te Kloeze. De ervaren leidsman zal het duel aan de Blauwe kant van de Westmaat in gang brengen om 15:00 uur. Nogmaals, de toegang is gratis, de Blauwe Fancy Fair belooft ouderwets gezellig te worden, dus tot donderdag!