Skip to main content
In een vermakelijk en doelpuntrijk duel heeft Spakenburg gewonnen van de Koninklijke HFC. Waar het eerder dit seizoen 2-0 op de Westmaat werd, wist Spakenburg dus weer te winnen van de Haarlemmers. Een mooie prestatie omdat de Koninklijke HFC een goede ploeg heeft en met recht op de derde plek staat in de Jack’s League.¬†
Chris de Graaf en Jochem Twisker brachten een iets andere opstelling aan het daglicht dan in de voorgaande wedstrijden. De elf startende spelers waren: Ter Wielen, Monteiro, Schilder, Werkman, Brinkman, Van Lopik, Terschegget, Vink, Dekker, Van Zundert en Vd Linden.
De Blauwen gingen voortvarend van start. Al in de eerste minuut was het Vink die een goed schot kon lossen, maar hij zag zijn inzet uiteenspatten op de paal. Het spel bleef daarna in de handen van Spakenburg, maar het was HFC dat op voorsprong kwam.
Noordmans kon op aangeven van Vlak doelman Ter Wielen verschalken met een schot vanuit de val. HFC dus op voorsprong en dat was al wel weer even een tijdje geleden voor de Haarlemmers. Tegen TEC, Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys wist de ploeg van Tamerus namelijk helemaal niet te scoren.
HFC kreeg ook nog de kans op de 2-0 via Brandsma. Gelukkig voor de Blauwen was Ter Wielen een te grote sta-in-de-weg. De 2-0 zou ook niet vallen want oud-HFC’er Floris vd Linden maakte in de 25e minuut gelijk. Van Zundert schoot eerst op de lat, bracht de bal nogmaals met het hoofd in en Vd Linden was er als de kippen bij om die inzet tot goal te promoveren en alweer zijn 26e treffer in de competitie te maken.
De wedstrijd golfde daarna wat op en neer, maar het was Spakenburg dat wel verdiend op voorsprong kwam. De tussentijds overgekomen verdediger Sanny Monteiro kon een voorzet van Dekker binnenwerken en zorgde er zo voor dat Spakenburg met een voorsprong thee ging drinken in de rust.
In de tweede helft kwam eerst Van Diermen binnen de lijnen voor Schilder en na een uur spelen kreeg Dekker rust en mocht Eindhoven het gaan proberen. Ook HFC wisselde, Yuksel kwam erin voor de doelpuntenmaker Noordmans en Carbaat kwam erin voor Wilffert. Yuksel bleek een goeie wissel, zijn vrije trap werd binnengekopt door Morgan en zo was het weer gelijk.
Niet alleen bleek Yuksel een goede wissel te zijn van Tamerus, ook Van Diermen en Eindhoven bleken een gouden ingreep te zijn van het duo De Graaf & Twisker. Tien minuten voor tijd wist Van Diermen met een heerlijke assist Eindhoven te lanceren. De spits van Spakenburg, tevens met een HFC verleden, was zijn belagers veel te snel af en wist met een bekeken schot goal Michaelis kansloos te laten.
Na de 2-3 kwamen er aan beide kanten nog wat wissels, kreeg Yuksel met een schot nog een kansje, maar gescoord werd er niet meer en daarmee gingen de drie punten verdiend mee naar Spakenburg!

Aanstaande donderdag wacht er een thuiswedstrijd tegen Scheveningen. Voor, tijdens en na de wedstrijd is er ook de traditioneel gezellig Blauwe Fancy Fair voor het hele gezin. De toegang voor de wedstrijd en de Blauwe Fancy Fair is gratis, dus tot donderdag!