Skip to main content
​Aanstaande zaterdag spelen Spakenburg en Jong Volendam tegen elkaar in Edam. De wedstrijd zal niet in het Kras Stadion worden gespeeld in verband met het feest van zondag dat in het teken staat van de promotie van FC Volendam.

JONG VOLENDAM

​Jong FC Volendam won afgelopen weekend overtuigend van Kozakken Boys. In Werkendam werd met 3-5 gewonnen. In een doelpuntrijke wedstrijd was het in de eerste helft al goed raak, beide ploegen scoorde tweemaal. Eerst kwam Jong Volendam op een 0-2 voorsprong, maar vlak voor rust wisten de Kozakken twee keer het net te vinden. In de tweede helft was het Blommestijn die de wedstrijd besliste door twee keer te scoren. Tussendoor scoorde de Werkendammers nog, maar vlak voor het laatste fluitsignaal wisten de oranjehemden de 3-5 nog te maken en daarmee was het pleit beslecht.
In de vijf duels daarvoor, tegen HHC, Jong Sparta, Scheveningen, Kon. HFC en Noordwijk, werd er telkens verloren. De ploeg van oud-Ajaxspeler Kiki Musampa staat momenteel op de vijftiende plaats met 33 punten uit 28 duels. Jong Volendam lijkt qua doelsaldo op Spakenburg, de oranjehemden weten wat scoren is gezien de 54 gemaakte goals, maar ook wat incasseren is door de 56 tegengoals. Net als Spakenburg heeft Jong Volendam ook een goudhaantje in de eerdergenoemde Koen Blommestijn. De spits heeft achttien treffers achter zijn naam staan en neemt daarmee de tweede positie in wat betreft het algehele topscorerklassement in de Jack’s League.

SPAKENBURG

De Blauwen behaalden, net als Jong Volendam, een doelpuntrijke zege afgelopen weekend. Tegen De Treffers werd in de tweede helft maar liefst vijf keer gescoord. Dit was meer dan genoeg gezien de twee tegentreffers die de ingevallen Brand uit zijn doel moest halen. Waar Blommestijn twee keer wist te scoren had Vd Linden het vizier op dubbel zo scherp staan. De boomlange Blauwe spits scoorde maar liefst vier keer. De andere treffer kwam van Lowie van Zundert en dit was er niet één voor de statistieken aangezien het om de belangrijke gelijkmaker ging nadat Spakenburg op een 0-1 achterstand was gekomen.
De ploeg van De Graaf & Twisker is door de overwinning op de tiende plek gekomen en lijkt daarmee in veilige wateren te zijn gekomen. Wat resteert is nu nog zoveel mogelijk punten pakken met aanvallend en aantrekkelijk voetbal.
Bij Spakenburg is, zeker na de vier goals van afgelopen weekend, er geen twijfel over mogelijk dat Floris vd Linden de scherpschutter van Spakenburg is. De twee meter lange spits is goed voor 22 goals in totaal en laat daarmee zijn naaste belager, Blommestijn, met vier goals achter zich. Er wacht morgen dus een waar spitsenduel tussen deze twee topscorers.

HEAD-TO-HEAD

Eerder dit seizoen werd het in de openingswedstrijd van de competitie 2-2. Spakenburg kwam op een 0-2 achterstand door goals van Beers en Douiri, maar Van Zundert wist de spanning terug te brengen door de 1-2 te maken en Vd Linden mocht vlak voor tijd een penalty verzilveren en de eindstand bepalen op 2-2.
De eerdere resultaten tussen Spakenburg en Jong Volendam waren:
29-02-2020 | Spakenburg – Jong FC Volendam: 1 – 1
Goals: Robin Eindhoven en Dyllandro Panka
28-09-2019 | Jong FC Volendam – Spakenburg: 1 – 1
Goals: Marlon Versteeg en Micky van de Ven
21-04-2018 | Jong FC Volendam – Spakenburg: 2 – 0
Goals: Jordy Hilterman en Kay Tejan
02-12-2017 | Spakenburg – Jong FC Volendam: 2 – 0
Goals: Bert Steltenpool en Kees Tol 

PLAATS, TIJD & ARBITRAGE

​De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken. Aan de zijlijnen wordt hij geassisteerd door David Kloekke en Patrick Otten. De vierde official is Roy Labeur. De wedstrijd zal in gang worden gebracht om 14:30 uur. Zoals gezegd zal de wedstrijd gespeeld worden in Edam bij EVC. Helaas is er geen uitpubliek van Spakenburg welkom. Uiteraard verwelkomen we alle Blauwe supporters graag in de Blauwe kantine of op het terras, tot dan!