Skip to main content
SV Spakenburg is erin geslaagd om Ravelino Junte te contracteren. De 24-jarige aanvaller komt over van HHC Hardenberg, waar hij één van de smaakmakers was. Ravelino heeft een contract voor een jaar getekend bij de Blauwen.

Nadat begin deze week in de media duidelijk werd dat Ravelino Junte HHC Hardenberg zou gaan verlaten vanwege een verhuizing naar Almere, stond zijn telefoon roodgloeiend. Niet verwonderlijk, gezien het feit dat hij tot de meest attractieve spelers in de Tweede Divisie behoort. Die telefoontjes waren voor niks, omdat Ravelino al tot een akkoord was gekomen met de technische commissie van SV Spakenburg om naar de Blauwe zijde van de Westmaat te komen. “Het was een prachtige kans, die we met beide handen hebben aangegrepen. We waren, na het vertrek van Robin Eindhoven, namelijk op zoek naar een aanvaller met specifieke kwaliteiten en hij past volledig in dit profiel”, zegt de technische commissie van SV Spakenburg. “We hebben Ravelino regelmatig zien spelen bij HHC en zijn uitermate gecharmeerd van zijn spel. En omdat hijzelf ook graag voor Spakenburg wil spelen, waren we er snel uit. Dat hij een goede band heeft met Koos Werkman heeft daar zeker een positieve rol in gespeeld. Maar hij kijkt er ook naar uit om de derby volgend seizoen te spelen.”

In het najaar 2018 streek Ravelino neer op De Boshoek in Hardenberg, nadat hij eerder als jeugdspeler uitkwam voor Almere City FC en FC Twente. Voor HHC Hardenberg kwam hij tot 46 wedstrijden (10 doelpunten en 10 assists). Dankzij zijn attractieve speelwijze werd Ravelino al snel een van de smaakmakers. “Hij heeft snelheid, diepgang en is technisch zeer goed onderlegd. Daarnaast schroomt hij niet om hard te werken”, stelt de technische commissie van de Blauwen. “Met Ravelino hebben we de gewenste aanvallende versterking in huis gehaald.”

We wensen Ravelino veel succes met zijn komende verhuizing van Zwolle naar Almere. En uiteraard heten we hem van harte welkom op de Blauwe zijde van de Westmaat. Tot volgend seizoen!