Skip to main content

Joël Amakodo is komend seizoen op de Blauwe zijde van de Westmaat te bewonderen. De 26-jarige defensieve middenvelder en Spakenburg hebben een akkoord bereikt voor de periode van een jaar. Na Ravelino Junte is Joël de tweede speler die de overstap maakt van HHC Hardenberg naar de Blauwen.

Omdat Joël Amakodo vanwege zijn studie verhuist naar Amsterdam, was een langer verblijf bij HHC Hardenberg – waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft gehad – geen optie meer voor hem. Nadat de technische commissie van SV Spakenburg Joël enkele maanden geleden al had benaderd, is het nu tot een akkoord gekomen met de verdedigende middenvelder, die ook centraal achterin zijn mannetje staat. “Hij is het type speler dat we misten: sterk en snel en altijd bereid om het vuile werk voor een ander op te knappen. Joël is het welbekende cement tussen de stenen”, benoemt de technische commissie van SV Spakenburg zijn kwaliteiten.

Amakodo kwam in de zomer van 2017 van Jong FC Groningen naar HHC Hardenberg. Bij de oranje-zwarten werd hij al snel een vaste waarde op het middenveld. Met 62 wedstrijden in de benen verlaat hij de Hardenbergse tweede divisionist voor SV Spakenburg. “Met zijn komst hebben we een zeer sterke selectie, die kwalitatief zeer aan elkaar gewaagd is”, aldus de technische commissie van de Blauwen.

Namens de vereniging heten we Joël van harte welkom bij onze mooie club. We wensen hem veel succes met zijn studie en uiteraard wensen we hem ook veel plezier en succes bij SV Spakenburg